Çürümeye terk edilen Ankapark’ın kaderi belli oluyor!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 11:35 am - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 11:35 am

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanarak yapılan ve sonrasında çürümeye terk edilen Ankapark’ın kaderi belli oluyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş Ankaralıları “ANKAPARK Bilgilendirme ve Fikir Alışverişi Toplantısı”na davet etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ANKAPARK’ın geleceğinin Ankaralılarla birlikte belirlenmesi için “ANKAPARK Bilgilendirme ve Fikir Alışverişi Toplantısı” düzenleyecek. Sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla Ankaralıları toplantıya davet eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyemize devri için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK’ın mevcut durumunun tespitinde son aşamaya geldik. ANKAPARK projesine gelen önerilerin değerlendirilmesi üzerine yapacağımız toplantımıza katılımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Ankapark skandalları büyüyor! Kendileri çalıp kendileri oynamış

“ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ OLSUN”

Yapımı 801 milyon dolara mal olan ANKAPARK, 3 yıllık hukuki mücadelenin ardından 18 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

Devralınmasının ardından ABB, kamuoyu yoklaması yaparak, “Sizce ANKAPARK nasıl değerlendirilmeli?” diye sormuştu.

Ankete 74 bin 209 kişi katıldı. Anket sonucuna göre, vatandaşlar en çok ANKAPARK’ın yeşil alan olarak kullanılmasını talep ederken, hayvanat bahçesi, Atatürk Orman Çiftliği, spor-yürüyüş alanı ve eğlence alanı olması yönünde de öneriler geldi. Ayrıca ANKAPARK’a girişlerin ücretsiz olması talep edildi.