Cüneyt Çakır’dan geceye damga vuran karar! İşte Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları…

Yayın tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 7:36 am - Güncelleme: 20 Şubat 2020 Perşembe 10:47 am

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu mücadelelerinde Atalanta sahasında Valencia’yı konuk ederken, Türk hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Tottenham sahasında RB Leipzig’i ağırladı. İşte, Atalanta’nın Valencia’ya gol yağdırdığı, Tottenham’ın penaltıdan gelen golle yıkıldığı gecede yaşananlar.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği Tottenham-RB Leipzig maçı büyük heyecana sahne olurken Alman temsilcisi penaltıdan bulduğu tek golle 1-0 galip geldi. Alman temsilcisi RB Leipzig maça oldukça etkili başlarken ev sahibi Tottenham hücum organizasyonu geliştirmekte bir hayli zorlandı.

RB Leipzig’in üst üste yakaladığı net fırsatlarda kaleci Hugo Lloris kalesini gole kapatmayı başarırken ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıda da oyunun hakimi olan Leipzig, 58. dakikada Cüneyt Çakır’ın düdüğüyle kazandığı penaltı vuruşunu Timo Werner ile gole çevirince 1-0 öne geçti.Bu golden dakikalar sonra kaleci Lloris ile karşı karşıya kalan Patrik Schick vuruşunda tecrübeli kaleciyi geçemeyince Leipzig adına farkı arttırma şansını da kaybetti.

Kalan dakikalarda Tottenham beraberlik golü için rakip kaleye yüklense de bir türlü aradığı golü bulamadı ve mücadele 1-0 Leipzig’in galibiyeti ile sonuçlandı.

İki takım 10 Mart’ta Almanya’da rövanş için karşı karşıya gelecek.

‘Altın Çocuk’, PSG’yi tek başına yıktı! İşte Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları…

GOL YAĞMURU

Gecenin diğer maçında ise; San Siro’da İspanyol ekibi Valencia’yı konuk eden Atalanta, tarihi bir galibiyete imza attı.
Mücadelenin 16. dakikasında Hans Hateboer’in golüyle 1-0 öne geçen İtalyan temsilcisi, 42. dakikada Josip Ilicic’in harika füzesiyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Konuk ekip Valencia yakaladığı net fırsatları gole çevirede becerikli olamazken ikinci yarıda da Atalanta fırtınası vardı.
Karşılaşmanın 57. dakikasında Remo Freuler’in ceza sahası dışından uzak köşeye yaptığı vuruş ağlarla buluşuken ev sahibi ekip skoru 3-0’a getirdi.

Dakikalar 62’yi gösterdiğinde Atalanta’nın ilk golünü atan Hateboer bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 4-0 yapan isim oldu.
Birçok net gol fırsatından yararlanamayan Valencia, farkı azaltmak ve rövanş maçı için umutlarını korumak için gol aradığı anlarda 66. dakikada Denis Cheryshev ile durumu 4-1’e getirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atalanta maçı 4-1 kazandı ve 10 Mart’ta İspanya’da oynanacak rövanş mücadelesi öncesinde büyük bir avantajı yakalamış oldu.