Cüneyt Arkın’a veda! Son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 10:16 am - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 3:04 pm

Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinema tarihinin unutulmaz ismi Cüneyt Arkın’ın cenazesi bugün Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma töreninin ardından öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Asıl adı Fahrettin Cüreklıbatır olan Cüneyt Arkın, evinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Arkın’ın ailesi , usta oyuncunun cenazesi ve anma töreni hakkında sosyal medya üzerinden duyuru yaptı. Cüneyt Arkın’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda “Tüm sevenlerine ve kamuoyuna duyurulur… Cenazemiz 30 Haziran 2022 Perşembe (bugün) günü 10:30 Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir. Dua ve taziyemiz saat 17:00’de Beşiktaş Sanatçılar Parkı’nda yapılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

CENAZESİ TÜRK BAYRAĞINA SARILDI

Cüneyt Arkın’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alınarak tören yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi.

İMAMOĞLU: İNSAN EVİNDE VAR OLAN BİR İNSANI KAYBETMİŞ GİBİ HİSSEDİYOR

Cüneyt Arkın’ın anma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Sinemayla tanışmama vesile olan Cüneyt Arkın’ı uğurluyoruz. ülkemizin en tarihi simgelerini tanıtan en emekçisine hak arayan hakkını yedirmeyeni anlatan Cüneyt Arkın aslında o karakterlerle hepimizin gönlünde de taht kurmuş bir insan. Bunu insan düşününce şöyle hissediyor sanki evinde var olan bir insanı kaybediyor. Cüneyt Arkın ve onun gibi isimler ilginç bir biçimde hiç evimizden çıkmadılar. Hep bizimle oldular ama bizi büyüttüler ama bizimle büyüdüler böyle ilginç bir ruh hali vardı. Mütevaziliği, vatan sevgisi, babacanlığı abiliği nezaketi bunu hissettiren bir insan oldu. Yakın bir zamanda kendisini ziyaret edip doyumsuz uzun uzun sohbet etme şansına erişmiş olmak beni açıkçası çok mutlu etti. Bugün Cüneyt Arkın’ı ebediyete uğurlarken benim için belki de bir teselli onunla sohbet etme imkanı olmuştur. Hiç unutmayacağız Cüneyt Arkın’ı. Unutmamız mümkün değil. Ama bir de yaşatmak önemli. Yaşatmak konusunda da sorumluluk sahibiyiz sorumlu olduğumuz makamlardayız.

BETÜL ARKIN: DÜNYAYI KURTARDI KENDİNİ KURTARAMADI

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Arkın anma töreni girişinde “Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü.” dedi.

MURAT ARKIN: BAKTIĞIM HER YERDE O VAR

Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın şöyle konuştu:

Mütevaziliği, vatan sevgisi, babacanlığı abiliği nezaketi bunu hissettiren bir insan oldu. yakın bir zamanda kendisini ziyaret edip doyumsuz uzun uzun sohbet etme şansına erişmiş olmak beni açıkçası çok mutlu etti. Bugün Cüneyt Arkın’ı ebediyete uğurlarken benim için belki de bir teselli onunla sohbet etme imkanı olmuştur. Hiç unutmayacağız Cüneyt Arkın’ı. Unutmamız mümkün değil. Ama bir de yaşatmak önemli. yaşatmak konusunda da sorumluluk sahibiyiz sorumlu olduğumuz makamlardayız. Bu anlamda elbette ki yine yakın bir zamanda bir ay yok sevgili ağabeyim Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen ile tesadüftür ki belki saatlerce yine Cüneyt Arkın’ı konuştuk.

Baktığım her yerde o var. Biz her şeyi ondan öğrendik. Satrançta yaptığım her hamlede o, attığım her adımda o, yüzlerce attığım her kulaçta o, muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var.
Benim şuan da hala pek aklım bedenim ruhum kabul etmiyor. Gelen mesajlardan söylenenlerden şunu gördüm ve gurur duydum bir kez daha. Dini, dili, ırkı, mezhebi rengi, politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızın üzerinde anlaştığı uzlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize böyle bir değerimiz olduğu için.
Başım belaya girdiğinde yine o var. Bana oğlum bela üzerine gelirse kaç, bir adım geri at derdi. Bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın bela üzerine geliyor, at bir adım daha geri. Baktın hala geliyor, at bir adım daha geri. Ama baktın adım atacak yer kalmadı beladan daha bela ol derdi.

KAAN CÜREKLİBATIR: BABAMIN FİLMLERİNİ İZLEYEREK İYİ İNSAN OLMAYI ÖĞRENDİM

Aslında onunki ölüm değil ölümle gelen bir ölümsüzlük. Anneme hep şöyle derdi “Betül sen dünyaya yetecek kocaman bir merhametsin”. Murat bahsettiği gibi satranç oynarlardı, Murat’a beni yine yendin oğlum derdi. Bana gelince ne güzel gözlerin var dünyaya mavi mavi gülümsüyorsun derdi. Küçüktüm bir röportajında çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz diye sormuşlardı. Şu cevabı vermişti: “Ben çocuklarımın mutlu olmasını, gülmesini iyi insan olmasını istiyorum.” Çocuktum tabi iyi insan nedir anlamamıştım, kavrayamamıştım iyi insan nedir nasıl olunur. Filmlerini izleye izleye iyi insan olmayı öğrendim. Sevgiyi saygıyı, hoşgörüyü, mütevaziliği en önemlisi iyi insanların hep kazandığını kötülerin bir şekilde kaybettiğini öğrendim.

 

 

Cüneyt Arkın hayatını kaybetti!