Cüneyt Arkın Fatma Girik’i anlattı: Bağıra bağıra ağlamak istiyorum

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 10:30 am - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 10:31 am

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik‘in ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Cüneyt Arkın canlı yayında ağlayarak Fatma Girik’i anlattı.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçı, yaklaşık altı ay önce tedavi görmek üzere İstanbul’a gelmişti. Usta oyuncu, tedavi gördüğü özel hastanede yoğun bakımdayken hayata veda etti.

Usta sanatçı, yazın göğüs hastalıkları enfeksiyonu teşhisi konularak tedaviye alınmış, hastanede kalmıştı. Hastane Girik’in ölüm nedenini koronavirüse bağlı organ yetmezliği olarak açıkladı.

CÜNEYT ARKIN’DAN GÖZYAŞLARIYLA VEDA

Girik’in ölümü sanat camiasını yasa boğdu. NTV yayınına katılan Cüneyt Arkın, “Şu anda bağıra bağıra ağlamak istiyorum” ifadesini kullandı ve şunları ekledi: “O benim can yoldaşımdı. O mavi bakışları, ilk bakışları… En cesur insandı. O kadar alçak gönüllü, öylesine zarif, ince, dünyalar güzeli bir hanımefendiydi o.”

Nebil Özgentürk ise NTV yayınına katılarak, “Hem ablaydı, hem hepimizin, sinemanın efsanevi yıldızıydı. Kucaklayıcı bir insandı. Bir de çok büyük aşk kadınıydı. Memduh abiyle aşkla bağlıydı. Bir kalabalığa, bir sokağa girdiği zaman esas duruşa geçiliyordu. Türk sinemasının dört yapraklı yoncasının bir yaprağının kırılması, yok olması anlamına geliyor” diye konuştu.

HÜLYA KOÇYİĞİT: BANA ‘MEMDUH GİTTİ HER ŞEY BİTTİ’ DEMİŞTİ

Hülya Koçyiğit ise şu ifadeleri kullandı: “Çok büyük acı içindeyim. İnanamıyorum hala. Fatma gerçekten sadece benim canım ciğerim, arkadaşım değil, tüm Türkiye’nin sevdiği çok çok büyük bir sanatçıydı. Büyük bir kayıp. Türk sineması adına da, onu sevenler adına da çok büyük bir kayıp. Son birkaç senedir gerçekten rahatsızdı. Bana ‘Memduh gitti, her şey bitti, artık ben de gitmek istiyorum’ dedi. Bunu derken gözleri dolu doluydu. Hastaydı, yürüme zorluğu çekiyordu ama o gözleri pırıl pırıldı.”

Son Dakika… Flas… Türk Sinemasının efsanesi Fatma Girik hayatını kaybetti