Cüneyt Akman’dan Bakan Bilgin’e öneri

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 11:23 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 11:27 am

Ekonomist Cüneyt Akman, “Türkiye’de açlık sınırı 3 bin 600 ile 4 bin lira arasında” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e bir öneride bulundu. Akman, “Bilgin’den kira ve fatura ücreti istemeyelim. 3 bin 600 TL ile ailesiyle birlikte hayatta kalsınlar. Bir ay ayakta kalırsa Bakan ve ailesi, kendilerinin kan değeri ve kilolarını ortaya çıkaralım” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zammın 6 bin 391 liralık açlık sınırının altında kaldığı yönündeki eleştirilere, Bakan Bilgin “Açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor. Sendikalar kendince çalışma yapıyor. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Türkiye’deki açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasındadır” şeklinde yorum yaptı. Bilgin’e tepki yağarken, Ekonomist Cüneyt Akman’dan da dikkat çeken bir öneri geldi.

“KAN DEĞERLERİNE BAKALIM”

TELE1’de yayınlanan Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programında Murat Taylan’a konuk olan Akman, Vedat Bilgin ve ailesinin 3 bin 600 TL ile geçinmesini teklif etti. Bir ayın sonunda Bilgin ve ailesinin kan değerlerinin ölçülmesini öneren Akman şunları söyledi:

“Vedat Bilgin ve ailesini bir eve gönderelim. 3 bin 600 TL para verelim. Kira da almayalım. Faturaları da istemeyelim. Bu para ile ailesiyle birlikte hayatta kalsınlar. Bir ay ayakta kalırsa Bakan ve ailesi kendilerinin kan değeri ve kilolarını ortaya çıkaralım. Bu milletle dalga geçmektir.”

Son anket çıktı! Asgari ücret zammı Erdoğan’a yaramadı