Cüneyt Adalı: Erdoğan ‘Bu işi araştırın’ derse umutlanırız

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 12:48 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 12:48 pm

Atilla Peker’in itirafıyla yeniden gündeme gelen Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili oğlu Cüneyt Adalı’dan “25 yıldır bu kişileri, ilişkileri zaten biliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bu işi araştırın’ derse umutlanırız” açıklaması geldi.

Organize suç örgütü lider Sedat Peker, 7. videosunda gazeteci Kutlu Adalı cinayetinden bahsederek, Korkut Eken ve Mehmet Ağar’ın da bu cinayette payı olduğunu, bizzat kardeşi Atilla Peker’in cinayet için tutularak Kıbrıs’a götürüldüğünü söylemişti.

Açıklamanın ardından Atilla Peker gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Atilla Peker, serbest bırakılmasının ardından yeniden savcılığa başvurdu ve Kutlu Adalı’yı öldürmek için eski MİT’çi Korkut Eken ile birlikte Kıbrıs’a gittiklerini, burada kendisine silah verildiğini itiraf etti. Atilla Peker, Eken’in İstanbul’da yapılan daha sonraki görüşmede “Atilla biz Kıbrıs işini hallettik, biliyor musun?” dediğini iddia etti.

“HER ŞEY ERDOĞAN’A BAĞLI”

Medyascope’dan Fırat Fıstık’a konuşan Kutlu Adalı’nın oğlu Cüneyt Adalı, aile olarak konuşmak istemediklerini belirterek, “Şu ana kadar yapılan açıklamaları, itirafları kaale almıyoruz. Bunlar bizi umutlandırmıyor. Çünkü biz zaten 25 yıldır bu isimleri, bu ilişkileri biliyoruz. Burada acı olan 25 yıl hiç harekete geçilmemesi” dedi.

Cüneyt Adalı, ‘Peki ne olursa umutlanırsınız?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şayet Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘Bu işi araştırın’ derse o zaman umutlanırız. Çünkü Türkiye’de her şey ona bağlı. Onun bunu söylemesi ve harekete geçirmesi lazım.”

KUTLU ADALI CİNAYETİ

Kıbrıslı gazeteci ve yazar Kutlu Adalı, St. Barnabas Manastırı’nda 14 Mart 1996’da yaşanan silahlı bir baskını araştırmasının ardından tehditler aldığını açıklamıştı. Adalı, 6 Temmuz 1996’da ise 61 yaşında suikaste kurban gitti. Adalı, baskından dokuz gün sonra yayımladığı haberinde, tarihi manastırdaki baskında Kuzey Kıbrıs’ın Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na bağlı araçların kullanıldığını ileri sürmüştü.

Kuzey Kıbrıs makamlarının cinayetle ilgili soruşturmasının sonuç vermemesi üzerine Adalı’yı kimin öldürdüğü belirlenemedi. Bunun üzerine eşi İlkay Adalı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye aleyhine dava açtı. Adalı’nın avukatı, mahkemede, Kutlu Adalı’nın “Türk İntikam Tugayı” ve/veya “Bozkurtlar” hareketi tarafından öldürülmüş olduğuna dair ipuçları bulunduğunu, bu teşkilatların “Türk polisi ve Türk mafyasıyla doğrudan ilişki içinde olduklarını” öne sürdü.

Türkiye adına savunma yapan avukat Zaim Necatigil ise, savunmasında İlkay Adalı’nın “eşinin ölümünden Türkiye’nin sorumlu olduğuna” dair iddiaları “spekülasyon” olarak niteledi. 31 Mart 2005’te AİHM, “cinayet hakkında yeterli ve inandırıcı araştırma yapılmadığı” gerekçesi ile mahkum ettiği Türkiye’yi 95 bin euro para cezasına çarptırdı.

TIKLAYIN – İşte Atilla Peker’in Kutlu Adalı cinayeti itirafının tüm ayrıntıları

TIKLAYIN – Atilla Peker serbest bırakıldı, Sedat Peker’den açıklama geldi

TIKLAYIN – Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı: Umutlu değilim

TIKLAYIN – Kardeşi gözaltına alınan Sedat Peker’den açıklama

TIKLAYIN – Tatar’dan ‘Peker’ yorumu: Olağanüstü bir gerginliğe gerek yok

TIKLAYIN – Peker’in açıklamaları KKTC’de öfke yarattı: Türkiye’de planladılar Kıbrıs’ta öldürdüler

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar