Cumhuriyetimizin 100. yılı! Siyasilerden mesajlar…

Yayın tarihi: 29 Ekim 2023 Pazar 9:53 am - Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar 6:12 pm

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Cumhuriyetimiz bugün 100 yaşında.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Siyasiler Cumhuriyetin 100. yılı için mesajlar yayınladı.

İşte siyasilerin mesajları…

Kemal Kılıçdaroğlu:
İkinci Yüzyılda, Hep Senin Yolunda…
#YaşasınCumhuriyet🇹🇷

Bugün, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın tüm mazlum milletlerinin makus talihini değiştiren, güçlüleri değil,haklıları yüreklendiren bir gündür. Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan milletimizin, yönetimi ele aldığı gündür.

Bugün, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyenlerin, Cumhuriyet’i ilan ettiği gündür. Kimsesizlerin kimsesi güzel Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu
olsun!

Cumhuriyetin inşasının hemen ardından gerçekleştirilen atılımlar, savaş meydanlarında kazandığımız zaferleri, ekonomik zaferlerle taçlandırmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam manasıyla bağımsızlığını ilan etmiştir.

100 yıl önce millet egemenliği için yola çıkan Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarının izinden giden bizlere, bugün önemli bir görev düşmektedir. Bu görev, öncelikle Cumhuriyeti tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeniden inşa etmek, ardından da onu, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır.

Çünkü Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun en önemli adımı olsa da demokrasinin eksik kaldığı hiçbir rejim, tek başına millet egemenliğini sağlayamaz.

Şartlar zor ve çetin olabilir. Ancak unutmayınız ki, Büyük Atatürk’ün yolundan yürüyenlere, yorulmak yakışmaz. Vatanseverler yorulmayacak, kadınlar, gençler yorulmayacak. Bugünden daha kararlı, bugünden daha cesaretli olacağız. Mutlaka başaracağız!

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!

 

Özgür Özel:
“Cumhuriyetin 100’üncü yılını önemsizleştirmeye çalışanlar şunu bilsinler ki, Atatürk’ün adını andırmamayı marifet sayabilirsiniz ama bu ülkenin gönlünden ne Cumhuriyet ne Atatürk sevgisini sökemezsiniz!”

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun!

 

Gültekin Uysal:
İşte 100. Yılındayız.
100 yılın en güzel anındayız.
Cumhuriyeti inananlar kutlar diyoruz.
Cumhuriyeti, tıpkı bize bellettiği gibi “Çoban Sülüyü İslamköy’den Çankaya’ya taşıyan, Türkiye’yi eşit fırsatlar ülkesi yapan” cumhuriyeti, bunun kıymetini bilenler kutlar.
Cumhuriyeti, dönüp etrafına, yaşadığı bu coğrafyaya bakıp, bir asırdır sağında solunda yaşanan çatışmalara rağmen cumhuriyet sayesinde dimdik ayakta kaldığımızı bilenler kutlar.
Yoksulluğun, fukaralığın ne olduğunu bilen, bunu ortadan kaldırmanın derdi ile gezenler, bozkır ile yeşilin kavgasını verenler kutlar Cumhuriyeti.
Cumhuriyeti bastığı yeri toprak diye değil vatan diye bilen, altında yatan binlerce kefensize, şühedaya, başsız kalmış Aziz Milletimize Başkomutan olmuş, Başöğretmen olmuş Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına her fırsatta rahmet dileyenler kutlar cumhuriyeti.
Al bayrağı dalgalandıranın cumhuriyet olduğunu, oturduğu makamları cumhuriyete borçlu olduğunu bilenler kutlar cumhuriyeti.
Cumhuriyetin ve değerlerinin istiklalin anahtarı olduğunu, istikbalimizi, evlatlarımızı o değerlerle koruyabileceğimizi bilenler kutlar.
Cumhuriyeti, kendisini dahi eleştirenlere sağladığı hürriyetlerin kıymetini bilenler kutlar.
Cumhuriyeti adalete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine inananlar kutlar.
Bizler büyük bir coşku ile kutluyoruz,
Cumhuriyete inanan ve bu coşkuyu içinde hisseden, cumhuriyete güvenen Milletimizin her bir ferdi ile de paylaşıyoruz.
Kutlu olsun!

 

Ali Babacan:
Yüzümüzü geçmişten; bugüne ve yarına çevireceğiz. Duvarları yıkmak, mahalleleri birleştirmek için.
Birleştireceğiz ki yüz yüze bakalım. Öteki-beriki demeden birbirimize bakacak yüzümüz olsun.
Yüzümüz olsun ki daha nice 100lerimiz olsun.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

 

Temel Karamollaoğlu:
Yıllarca büyük mücadeleler verdikten sonra, tam bir asır evvel kuruluşu ilan edilen Cumhuriyetimiz bugün artık 100 yaşında!
7 düvele karşı verdiğimiz İstiklal Mücadelemizi, Cumhuriyet ile taçlandıran aziz milletimiz, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.
Unutulmamalıdır ki, emperyalist devletlerin haritaları, bölgemizin sınırlarını ve tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde, milletimiz her türlü zorluğa rağmen bir ve beraber olarak, kararlılıkla destansı bir mücadele vermiş; neticede bu planları boşa çıkarmayı başarmıştır.
1923’te bir fidan olarak toprakla buluşturulan ve o günden bugüne nice kritik dönemlerden ve zorlu badirelerden geçen, fırtınalara direnen Cumhuriyetimiz, hamdolsun ki bugün 100 yıllık bir çınar olarak arz-ı endam etmektedir.
Cumhuriyetimiz; dün son kaleydi, bugün de öyledir! Cumhuriyetimiz; yüz yıl önce mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de yine öyledir. Cumhuriyetimiz; emperyalizmin planlarını dün boşa çıkarmıştı, bugün de bu planları boşa çıkaracak yegane kuvvettir.
Bu minvalde; adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, sınır güvenliğimizden dış politikaya varıncaya dek atmamız gereken adımları kararlılıkla atmalı; Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında “Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeniden büyük Türkiye” ve “Yeni bir Dünya”yı hep birlikte inşa etmeliyiz.
İnanıyorum ki, ilk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle maddi kalkınma hamlelerimizi başarıyla gerçekleştirecek ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında çok daha ileriye taşıyacağız.
Bu inançla; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, Cumhuriyeti bizlere armağan eden gazilerimizi ve ecdadımızı minnetle anıyorum.
Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
Nice yüz yıllara!

Ahmet Davutoğlu:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde mazlum milletlere ilham veren İstiklal Savaşımız sonrasında kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkelerine dayalı bir gelecek inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Ekrem İmamoğlu:

Cumhuriyet gençliktir, gelecektir.

Açtığımız her öğrenci yurdu öğrencilere güvenli yuvalar oluyor. Kadıköy’deki yükseköğrenim kız öğrenci yurdumuzu CHP İstanbul İl Başkanımız @ozgurcelikchp ve Kadıköy Belediye Başkanımız
@serdildara ile açtık. Hayırlı olsun.