Cumhuriyet’i hedef alan spor il müdürü açığa alındı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2023 Pazar 7:46 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 9:36 am

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kutlanırken Konya’nın Ereğli ilçesi Gençlik ve Spor Müdürü Cumali Özince, skandal bir paylaşımda bulunarak “Hakkınızı helal edin, Osman Gazi, Orhan Gazi! Yedi düvelin birleşip yıkamadığı emanetinizin bugün son günü” diye yazdı. Özince hakkında idari soruşturma başlatılırken açığa alındı.

Cumhuriyet’in 100.’üncü yılı Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Ancak gericiler Cumhuriyet’i hedef almaktan bugün de geri kalmadı. Konya’nın Ereğli ilçesi Gençlik ve Spor Müdürü Cumali Özince, “Hakkınızı helal edin, Osman Gazi, Orhan Gazi! Yedi düvelin birleşip yıkamadığı emanetinizin bugün son günü” diye yazarak skandal bir paylaşım yaptı.

TEPKİ GELİNCE ÇARK ETTİ

Kullanıcıların tepkisi üzerine yeni bir paylaşım yapan Özünce, Cumhuriyet’i överek “Türk dünyasının gururu, mazlumların umudu, 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ilelebet payidar eyle” dedi.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş ise skandal paylaşıma imza atan Özince’yi sert bir dille eleştirdi. Sosyal medya hesabından il müdürünün tutuklanmasını talep eden Türktaşi “Ereğli Gençlik ve Spor ilçe müdürü sonunda Cumhuriyet düşmanlığını itiraf etti. Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları sindiremediğini sosyal medya da yaptığı paylaşımlar ile açıkça Cumhuriyet düşmanlığını ilan etti. Hala o koltukta nasıl oturuyor?” ifadelerini kullandı.

İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinden Cumhuriyet’in 100’üncü yılında vals gösterisi!

Türktaş, “Ereğli Kaymakamlığını ve Ereğli’deki bütün yetkilileri Cumali Özince’nin tutuklanmasıyla ilgili göreve davet ediyorum” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’ne armağan olsun” dedi! Fazıl Say’dan 100. yıl marşı

AÇIĞA ALINDI

Özince, paylaşımlarının ardından valilik kararı ile açığa alındı ve hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Cumali Özince’nin sosyal medya hesabındaki paylaşımıyla ilgili olarak ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.