Cumhuriyet tutukluları aileleriyle buluştu: ‘Utanç davası’

Yayın tarihi: 11 Haziran 2019 Salı 3:35 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2019 Salı 3:35 pm

Cezaevinde bulunan tutuklu Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri aileleri tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Hakan Kara’nın eşi Sinem User Kara, “Bu görüşün cezaevindeki son görüşümüz olmasını bekliyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi davasında, istinaf mahkemesinin cezaları onamasının ardından, 5 yılın altında ceza alan 6 eski Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri 25 Nisan’da yeniden cezaevine girdi. Aileler, Hakan Kara, Musa Kart, Güray Öz, Önder Çelik, Emre İper ve Mustafa Kemal Güngör’ü cezaevinde ziyaret etti. Hakan Kara’nın eşi Sinem User Kara ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Hukuksuz bir tutuklama süreci ile başlayıp, siyasi ve keyfi bir mahkumiyet kararı ile sonuçlanan Cumhuriyet Davası Türk hukuk sisteminde adeta bir utanç davasıdır.” ifadesini kullandı.

Meclis’ten çıkacak yasa maddesi ile eşlerinin özgürlüklerine kavuşmasını beklediklerini söyleyen Kara, “Kamu vicdanını yaralayan bu hukuksuzluğun sona ermesi, toplumun Türk adaletine olan yara almış inancını tekrar iyileştirmesi açısından da son derece önemlidir.” diye konuştu.