Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda beraat kararı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 5:27 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 5:27 pm

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Emre İper hakkındaki kararı bozdu.

Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda “terör örgütü propagandası” yapma iddiası ile yargılanan Emre İper’e verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, İper’in beraatına hükmedilmesi gerektiğini bildirdi.

Yargıtay, İper’in sosyal medya hesabından yaptığı ”Ne oldu… Sayın davutoğlu ‘ Bizimle değilsin artık’, Cumhurbaşkanına elbise dar beğenmedi. Ne oldu… Biad kalıcı oldu’, ‘Canım ülkem neler gördün… Sanal darbeler… Düşün her seferinde kim güçleniyor’, ‘ Evet şuan da darbe edebiyatı her kanalda yarın yeni bir ülkeye uyanacağız, eskisinden daha kötü ve daha acı demokrasi sonumuz olmaz umarım’, ‘Eski hinler şimdi cin olmuşlar, kim kimin inine girdi kazananı kim? anladın mı Türkiye” şeklindeki paylaşımların “silahlı terör örgütünün başvurmuş olduğu cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemleri meşru gösterecek, bu yöntemleri övecek, ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek nitelikte” olmadığına hükmetti.

Yargıtay ayrıca İper’in beraatına hükmedilmesi gerektiğini de bildirdi.

NE OLMUŞTU?

FETÖ’nün gizli haberleşme programı olan ByLock uygulamasını kullandığı iddiası ile Nisan 2017 tarihinde tutuklanan Emre İper’in dosyası, Cumhuriyet Gazetesi Davası’nın iddianamesiyle birleştirilmişti. İddianamede, İper hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenmiş ancak bilirkişi raporlarında, İper’in ByLock kullandığına dair herhangi bir ize rastlanmamıştı.

Aralık 2017’de tahliye edilen İper, daha sonraki duruşmalarda sosyal medyadan “örgüt propagandası” yapmak ile suçlanmış ve Nisan 2018’de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Enver Aysever Cumhuriyet Gazetesi davasını kazandı