Cumhuriyet coşkusu Şişli’de doyasıya yaşandı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2021 Cumartesi 5:05 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 11:08 am

Şişli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. İki gün boyunca süren kutlamalarda Mazlum Çimen ve Can Bonomo sahne aldı. Düzenlenen Büyük Fener Alayı’na Şişlili komşular yoğun ilgi gösterdi.

Kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelenin ilk adımların atıldığı Şişli, Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıl dönümünde renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı. İlçe, Cumhuriyet Bayramı öncesinde Şişli Belediyesi tarafından dev Atatürk ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İki güne yayılan kutlamalar, 28 Ekim’de sahne alan Mazlum Çimen konseriyle başladı. Sanatçının Maçka Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirdiği konsere, başta Şişliler olmak üzere İstanbul halkı yoğun katılım gösterdi.

Fener Alayı düzenlendi

29 Ekim günü ise kutlamalar, Halaskargazi Caddesi üzerinde yer alan Şişli Atatürk Evi Müzesi önünde başladı. Atatürk Evi önünde toplanan olan kortej, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in önderliğinde ellerinde bayraklar, meşaleler ve müzik eşliğinde büyük fener alayı geçişi yaptı. Şişlili komşular, tüm neşeleriyle pencere ve balkonlardan Fener Alayı’na eşlik etti. Maçka Demokrasi Parkı’nda sona eren Fener Alayı sonrasında, alternatif rock ve pop rock’un son dönem temsilcilerinden Can Bonomo, Maçka Demokrasi Parkı’nda bir konser verdi.

“Cumhuriyet Bayramımızı ‘Cumhuriyet Benim’ anlayışıyla kutluyoruz”

Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şunları söyledi:

“Bu akşam Şişli sizlerle çok daha güzel, çok daha coşkulu, çok daha gururlu. Bugün cumhuriyetimizin 98. yıldönümü hepimizin bayramı kutlu olsun. Bundan 98 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen cumhuriyet tam bağımsız Türkiye’yi müjdeliyordu. Yepyeni bir çağı müjdeliyordu. Aydınlanmayı, muasır medeniyete ulaşmayı müjdeliyordu. Bir asrı geride bırakmaya hazırlanan cumhuriyetimiz, bugün de ilkeleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Anadolu halkına, cumhuriyet devrimine inanan kurucu kadroların geleneğini biz Şişli’de devraldık. Projelerimizi, bütçemizi birlikte yapıyoruz. Şişli’yi ortak akılla yönetiyoruz. Çünkü biz de atalarımız gibi halkımıza inanıyoruz. En doğru yöntemin halkın iliklerine kadar işleyen demokrasi olduğunun bilinciyle komşularımızı yönetime ortak olmaya davet ediyoruz. Bu yolda ışığımız ise cumhuriyetimizin kurucuları, onların devrimleridir. Biz, kurucu nesillerin aydınlanmacı felsefesini şiar edindik. O nedenle hep bir ağızdan diyoruz ki, Benim Cumhuriyetim; demokrasidir, eşitliktir, adalettir, özgürlüktür, bağımsızlıktır. Benim Cumhuriyetim; emektir, sevgidir, dayanışmadır. Biz, cumhuriyeti hep beraber inşa ettik ve hep birlikte yaşatacağız. Bu ülke var olduğu müddetçe, yolumuzu aydınlatan Atatürk ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını hiçe sayan binlerce vatan evladını huzurlarınızda saygıyla, şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımızı gönülden kutluyorum”