Cumhur’da 50+1 çıkmazı! Bahçeli’nin açıklamalarına Erdoğan ne diyecek

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 2:05 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 5:46 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, 50+1 kuralı için “Değişimi sistemi sakatlar” derken aynı kural için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “mahsurlu olduğunu anladık” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin açıklamalarından sonra ittifak ortağı Erdoğan’ın 50+1 ile ilgili ne diyeceği merak edilmeye başlandı.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmede 50+1 kuralının mahsurlu olduğunu dile getirmişti. Erdoğan “mahsurlu” olarak değerlendirdiği sistem için, “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 50+1 kuralı için yaptığı açıklamalarda kuralın değişiminin sistemi sakatlayacağını ifade ederek, “Yüzde 50+1’i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir. Bu konuda verilecek taviz, sistemin işleyişini sakatlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın “mahsurlu” Bahçeli’nin “verilecek taviz sistemi sakatlar” olarak değerlendirdiği 50+1 kuralı Cumhur İttifakı’nda seçim sistemiyle ilgili bir ayrışmanın  olup olmadığını akıllara getirdi. Bahçeli’nin açıklamalarına AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne yanıt vereceği merak ediliyor.

Devlet Bahçeli ‘muhalefetiz’ çıkışını düzeltti