Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Atatürk’ü hedef aldı: Artık kendi hikayemizi yazma zamanıdır

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2020 Perşembe 9:46 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 10:07 pm

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyada yaptığı paylaşımda ”Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikayeleri anlatıldı. Artık kendi hikayemizi yazma zamanıdır.” dedi.

Atatürk’ün ve Cumhuriyet döneminin son dönemde sık sık hedef alınmasına ilişkin tartışmalar devam ederken, tepki çeken bir başka paylaşım da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada, “Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikayeleri anlatıldı” ifadelerini kullandı.

150 yıldır başkalarının hikayelerinin anlatıldığını söyleyen Kalın, “Artık kendi hikayemizi yazma zamanıdır” dedi.

ATATÜRK’E LANET OKUYAN DİYANET BAŞKANINI DA MASAL KİTABINIZA ALIN!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İbrahim Kalın’ın paylaşımını alıntılayarak, mevcut sorun ve problemleri işaret etti. Çıray, “İşsizlik, 5 müteaahit, silahlandırılan adalar ve Atatürk’e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı’nı da masal kitabınıza alın” dedi.

Çıray, paylaşımında, “Yeni bir devlet plânı! İşsizlik, Türk parasının hali, Suriye’deki şehitlerimizin hesabını soramamak, S400’e verdiğimiz paralar, “bakara makara”,Trump’ın Papaz’ı, 15 Temmuz hain kalkışması, 5 müteaahit, silâhlandırılan adalar, Atatürk’e lânet okuyan DİB’nı da masal kitabınıza alın” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN’IN PAYLAŞIMI