Cumhurbaşkanlığı raporu ‘Bolluk, bereketten’ söz eden Erdoğan’ı yalanladı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 9:33 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:00 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bizde bolluk bereket devam ediyor’ derken, Cumhurbaşkanlığı 2022 raporunda yardıma muhtaç yoksul aile sayısının bir yılda ikiye katlandı ortaya çıktı.

Erdoğan: Avrupa ve ABD’de raflar boş, bizde bolluk bereket devam ediyor ama nankörler anlamaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi açılışındaki konuşmasında Türkiye’deki tedarik sorunu ve ürün fiyatlarına gelen zamlara da değindi.

Erdoğan, “İngiltere’de raflar boş, Avrupa’da boş, ABD’de raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat, anlamazlar, gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dili var hakkı söylemez” dedi.

2022 RAPORU

Erdoğan, ‘bizde bolluk, bereket devam ediyor’ derken, Cumhurbaşkanlığı 2022 raporunda, Türkiye’de her dört haneden birinin yoksulluk yardımı aldığı resmen açıklanmış oldu.

Mansur Yavaş’tan Ankaralılara 61 milyon liralık kömür yardımı!

Cumhurbaşkanlığının kamuoyuna açıkladığı 2022 yıllık programında Türkiye genelindeki yardıma muhtaç yoksul aile sayısının ikiye katlandığı ortaya çıktı. 2019 ile 2020 yılları arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından faydalanmak zorunda kalan yoksul hane sayısı 3 milyon 283 binden 6 milyon 630 bine fırladı.

Böylece bir yıl içinde devletten yardım alan yoksul aile sayısına 3 milyon 347 bin yeni yoksul ailenin eklendiği resmen ilan edilmiş oldu. Türkiye’de toplam 24 milyon hane var. Yani rapora göre Türkiye’deki her 4 haneden biri yoksulluk yardımı alıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü raporu: Öğretmen maaşı yoksulluk sınırının altında kaldı!

 

Cumhurbaşkanlığı 2022 raporu: Yardıma muhtaç yoksul aile sayısının bir yılda ikiye katlandı. Her 4 aileden biri devlet yardımı alıyor.