Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi de yabancıya gitmedi!

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 10:55 am - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 10:55 am

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun organizasyon ve çekim ihalesi yabancıya gitmedi. Bisiklet turu için AKP’nin reklamcısı Erol Olçok’un kardeşine tam 47,6 milyon TL ödendi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün Muğla’nın Bodrum ilçesinden başladı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ihalesinin bu yıl da yine yandaş organizasyon şirketine verildiği ortaya çıktı. Bisiklet Turu’nun organizasyon, televizyon çekimleri ve prodüksiyon işleri ihalelerini Cevat Olçok’un sahibi olduğu Ceo Event Medya Şirketi aldı. Cevat Olçok, aynı zamanda da AKP’nin reklamcısı olarak bilinen ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden Erol Olçok’un kardeşi.

Kazanan yine değişmedi: Tüm ihaleler yandaşa

MİLYONLARCA LİRALIK İKİ İHALE ALDILAR

Ceo Event Medya Şirketi, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, Türkiye Bisiklet Federasyonu’ndan 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun organizasyon ihalesini aldıklarını açıkladı.

Şirket, KAP’a yaptığı bildirimde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve toplam 47 milyon 625 bin TL (KDV hariç) değerindeki iki ihaleyi aldığını açıkladı.