“Cumhurbaşkanı’nın, Karadeniz’deki faaliyetlere gelişi vaka sayısını artırdı” – GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 4:45 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 4:57 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konukları, Rize Tabip Odası Başkanı Dr. Kazım Şahin ve Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven oldu. Günlük koronavirüs vaka artışının yüksekliklerinin dikkat çektiği kentler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Rize Tabip Odası Başkanı Dr. Şahin, “Ocak ayındaki vaka sayısının yarısına kadar vaka sayısını düşürmüş vaziyette idik. Ancak, okulların tatil olmasıyla birlikte ve iç turizmin hareketlenmesiyle vaka sayısının artışı kaçınılmaz oldu” dedi. Şubat ayında, Cumhurbaşkanı’nın Rize’ye gelişiyle birlikte, gerek açılışlarda gerekse parti kongresinde mesafeye dikkat edilmemesine dikkat çeken Şahin, vaka artışının da kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Şahin, bu hafta içerisinde yapılan test sayısının 8 bine çıktığını da belirtti.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Güven ise, vaka sayıları açısından Rize’den farklı olmadıklarını söyledi. Güven, “Vakaların artmasındaki sebepler hemen hemen ortak… Halkın olayı ciddiye almayışı, pozitif olan hastaların karantina sürelerine uymayışı, yasaklara riayet edilmemesi varolan virüsü daha da artırdı” dedi.

Genel olarak Karadeniz’de vaka artışının yüksek olmasının başlıca sebeplerinden birinin de, şehirlerarası ulaşımın olması olduğunu söyleyen Güven, “Bu gibi durumlarda da sonuç kaçınılmaz oluyor” dedi.