‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan iki liseli serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 3:04 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 4:46 pm

İstanbul’da Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan iki lise öğrencisi ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinde iki lise öğrencisinin okullarından göz altına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma sebeplerinin, İstanbul’da düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde attıkları sloganlar ve “Cumhurbaşkanına hakaret” olduğu ifade edildi.

dokuz8HABER’e konuşan lise öğrencilerinin avukatı Ayşe Özdemir, “Bu yıl İstanbul’da düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldıkları için iki lise öğrencisi hakkında soruşturma düzenlenmiş. Soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınan pek çok yetişkin var ancak burada önce çocukların evine gidilmiş. Ardından çocukların okulda olduklarını öğrenince polisler okula gitmiş. Sonrasında ise okul müdürü de çocukları dersteyken sınıftan alıp polislere teslim etmiş. Dosyada yakalama ya da gözaltı kararı olmamasına rağmen hukuka aykırı bir şekilde, sözde savcının ‘Çocukları yakalayıp getirin’ demesi üzerine polisler harekete geçmiş” dedi.

Öğrenciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.