Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na: Hukuki süreç başlatılacak

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 5:27 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kılıçdaroğlu’nun “Türk Telekom yöneticiliğinde Fuat Oktay hortumculuğun başkan yardımcısıydı” sözleriyle ilgili hukuki süreç başlatılacağını açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında “Türk Telekom yöneticiliğinde Fuat Oktay hortumculuğun başkan yardımcısıydı” sözlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi. Oktay, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilişkin, “Şahsıma karşı yapılan bu iftira ve itibar suikastına karşı hukuki süreç başlatılacaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Berberoğlu’ açıklaması: Yerel mahkeme sarayın mahkemesidir

Oktay, şu ifadeleri kullandı:

“Anlaşılan o ki; Kılıçdaroğlu Maraş’ın yerini karıştırdığı gibi bizim görevlerimizi de birbirine karıştırıyor. Kişi kendinden bilir işi. Kılıçdaroğlu’nun ki de o hesap. Milletimiz gerçek hortumcunun kim olduğunu Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bilmektedir. Anılan gruba karşı hukuki süreç Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğum Temmuz 2016-2018 döneminde bizzat şahsım tarafından başlatılmıştır. Sözleşmelerden kaynaklanan tüm hak ve yetkiler bu süreçte Hazine lehine kullanılmıştır. Buna dair belge ve kayıtlar açıktır. Şahsıma karşı yapılan bu iftira ve itibar suikastına karşı hukuki süreç başlatılacaktır.”