Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ‘can kaybı olmaması tesellimiz’ demişti… Düzce’deki selden acı haber geldi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 1:54 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2019 Cuma 2:33 pm

Düzce’nin Akçakoca ilçesi Esmahanım köyünde sel nedeniyle kayıp olduğu belirtilen 7 kişiden birinin cesedi denizde bulundu. Bir kadına ait olduğu öğrenilen cesedin sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ‘can kaybı olmaması tesellimiz’ dediği Akçakoca ilçesinde kaybolan yedi kişi AFAD, jandarma ve bölgeden gelen gönüllü arama kurtarma ekipleri ile itfaiye ekipleri tarafından sabah 06.30 itibarıyla aranıyor.

Düzce’deki sel felaketine ilişkin açıklama: ‘4’ü çocuk, 2’si kadın 7 kişi kayıp’

TAHLİYE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Esmahanım Köyü Muhtarı Taşkın Ersoy, “Kayıp 7 kişiden henüz bir haber yok. Burada bulunanlar ile ilgili olarak ise helikopterler yardımı ile köyden tahliye işlemleri devam ediyor. Şu anda bize karayolu ile ulaşım sağlanamıyor. Akşam saatlerine doğru yolların açılmasını bekliyoruz. Ayrıca bölgede enerji kesintisi olduğu için bize ulaşabilecekleri telefonları araçlarımızı çalıştırarak şarj edebiliyoruz”  dedi.

DENİZE DÖKÜLEN AĞAÇLARI TOPLADILAR

Akçakoca’da sel nedeniyle çay ve derelerin taşıdığı ağaç dalları, kalas, palet ve odunlar denize dökülürken, dalgaların etkisiyle kıyıya vurdu. Çuhallı Plajı?na gelenler sahile vuran odunları topladı. Bazı kişiler elektrikli testere ile odunları keserek parçalara ayırdı. Kadınlar denize girerek odunları kıyıya çıkardı. Sahilde odunları istifleyenler daha sonra evlerine götürdü.

KAYIP 7 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde selde kaybolan 7 kişinin isimlerini açıkladı. Selde, Nilgün Kaplan (39), çocukları Funda Kaplan (9), ikizleri İlayda Sinem ve Sanem Kaplan (7), Cengiz (55) ve Fatma Töngel (42) çifti ile çocukları Kağan Töngel (3) kayboldu.