Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sokak hayvanlarını savunan oyuncuyu hedef aldı

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 9:26 am - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 5:58 pm

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sokak hayvanlarının haklarını savunan Oyuncu Ecem Erkek’i “Köpekleri Filistinlilerden üstün tutmakla” itham etti.

Oyuncu Ecem Erkek, Altın Kelebek yarışmasında “En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu” ödülünü kazandı. Ecem Erkek, ödül konuşmasında sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekerek kısırlaştırma çağrısı yaptı.

Erkek’in bu konuşması ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından hedef alındı. Oktay Saral, Ecem Erkek’i “köpekleri Filistinlilerden üstün tutmakla” itham etti.

Sosyal medya hesabından Erkek’in konuşmasının videosunu paylaşan Saral şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuşma öylesine yapılmış, genelgeçer bir konuşma değil. Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış bir konuşma. Bu konuşma, 7 Ekim’den bu yana katledilen 3 binden fazla çocuğun, binlerce kadın, yaşlı ve gencin öldürülmesini yok sayan; köpeğini onlardan üstün tutup, öncelediğini belirten kasıtlı bir konuşma. Her canlı bizim için değerlidir, önem arz etmektedir ama ne yazık ki kalbinde merhamet bulundurmayanların hayvan sevgisi yalnızca şovdan ibaret oluyor. Yazık! Size, sanatınıza ve insanlığınıza…”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan eski İsrailli vekile: Allah seni elime düşürse canlı canlı yüz parçaya bölerdim

 

Kaynak: TELE1