Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç, çanta ve eşarba ‘taklit’ dedi

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 9:35 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 9:35 am

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un paylaştığı fotoğrafta görülen çanta ve eşarbın fiyatı gündem oldu. Sosyal medya hesabından tartışmalara ilişkin açıklama yapan Oruç, çanta ve eşarbın taklit üretim olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un Cumhurbaşkanlığına ait resmi uçak önünde paylaştığı fotoğrafta taktığı Burberry marka eşarp ve Prada marka çantanın fiyatları gündem oldu. Sosyal medya platformu Twitter’da TT listesine çanta markası olan Prada girdi. Söz konusu markaların eşarpları 6 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkarken, çantanın da ortalama 40 bin lira fiyatlarının olması tepki toplamıştı.

‘TAKLİT’ DEDİ

Açıklama yapan Saadet Oruç çanta ve eşarbın taklit üretim olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saadet Oruç, “Dünden beri devam eden Burberry/Prada asparagas saldırısına: Üşenmedim, Çukuranbar Ambroisa İl Merkezi’ne gittim. “Ela Ata” mağazası. Aklımda 200 TL diye kalmıştı, 180 TL imiş. 15 bin diye saldırdığınız Dünya savaşla uğraşırken, bana bu itibar saldırısı yapanların derdi ne ola ki! 40 bin TL’lik Prada çantaya gelince Trendyol’dan indirimde alınmış Vakko çantadır. Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığıma inanmasam da derdinizin ne olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Saray 90 milyona üç araç sipariş etti