Cumhur İttifakı’ndan EYT’lileri üzecek açıklama

Yayın tarihi: 20 Mart 2019 Çarşamba 4:09 pm - Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba 4:09 pm

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti ile ilgili TBMM’ye sunulan yasa teklifini AKP’li milletvekilleri ve parti üyelerinin birlikte oylarıyla reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “EYT için kimseyi kandırmaya gerek yok. Şu an için çıkması mümkün değil.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Star TV-NTV ortak yayınında soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorulan bir soruya “Seçim beyannamemizde var. Ayrıca milletvekili arkadaşlarımız çalıştı. Meclise de bir teklif de sundular. Ancak 49 milletvekili ile çıkarmamız mümkün değil. Bir de bunun şu an ki maliyeti, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar içerisinde ‘ille de de bunu çıkaracağız’ diyerek kimseyi de kandırmaya da gerek yok. Şu an için çıkması mümkün değil. Hele hele seçime bir hafta, on gün kala böyle bir popülist politika uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belli olur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kalıcı istikrar sağlayacak bir güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunabiliriz.” cevabını verdi.

Bahçeli

EYT’lilerin Ankara ve İstanbul’da yaptığı mitingleri hatırlatan Bahçeli, “Erken emekliliği toplumsal hareketliliğin şeyi haline getiriyorlar. Bunun çözümü için tahrik etmeye gerek yok. Seçimde netice alırsanız siz yapın. Ama yapamayacağınız şeyle toplumu hareketlendirerek gerginliği artırmanın erken emeklilikteki arkadaşlarımız, kardeşlerimizin bunlar kimler ise sabırlı olmaları lazım. Türkiye’nin gerçeklerini göz önüne almaları lazım. Maliyetlerin ne olduğunu iyi hesap etmeleri lazım. Bir tarafta ödemeler dengesi açığınız var diyeceksin sonra erken emekliliği çıkartın diyeceksin Kemal Kılıçdaroğlu kimi kandırıyorsun?” ifadelerini kullandı.

AKP VE MHP’LİLERİN OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, daha önce EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi için hazırladığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’lilerin ret, MHP’lilerin çekimser oylarıyla reddedilmişti.

EYT’lilerin kıdem tazminatı tehlikede