Cumhur İttifakı’nda yeni kriz ‘MHP muhatap alınmadı’

Yayın tarihi: 15 Şubat 2019 Cuma 9:44 am - Güncelleme: 15 Şubat 2019 Cuma 9:46 am

Zonguldak’ın MHP’li belediye başkan adayı Hamdi Ayan, AKP’lilerin, kendisinden adaylıktan çekilmesini istediğini söyledi. Ayan, “Bu zamana kadar MHP muhatap alınmadı. AKP seçimi alabilecek olsa, bu tavırlara girmez” dedi.

Cumhur İttifakı’nda yeniden aday düzenleme süreci sürerken, sahaya inerek seçim kampanyalarını yürütmeye başlayan ittifak ortakları arasında yaşanan kriz haberleri de gelmeye devam ediyor. Daha önceden, AKP ve MHP’nin seçim yarışına ayrı ayrı gireceği açıklanan Zonguldak’ta, MHP adayı Hamdi Ayan’a, geri çekilmesi yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.

‘İL MECLİSİ BAŞKANLIĞI TEKLİF EDİYORLAR’

AKP’liler tarafından, kendisine başkan yardımcılığı teklif edildiği öne sürülen Ayan, haberlerde doğruluk payı olduğunu kabul ederken, Elmas TV’ye şu açıklamalarda bulundu: “Benim için, ‘İl genel meclisi başkanı olsun’ gibi bir çağrı daha yapıldı. Hamdi Ayan üzerinde neden bunların yapıldığına iyi bakmak lazım. Bu zamana kadar MHP muhatap alınmadı. AKP adayı açıklandıktan sonra bunlar gündeme gelmeye başladı.”

‘MADEM BİR YOLA ÇIKMIŞSINIZ, SAĞINIZA SOLUNUZA BAKMAYIN’

Zonguldaklı seçmenin böyle bir süreçle karşı karşıya bırakılmasını, “AKP’li kardeşlerimiz süreci bu noktaya getirdi” sözleriyle açıklayan Ayan şunları söyledi: “Madem bir yola çıkmışsınız, artık sağınıza solunuza bakmayın. Eğer AKP seçimi alabilecek olsa, bu tavırlara girmez. AKP’li arkadaşlarım ‘illa da ittifak’ diyorlar. Zonguldak sonuçlarını 4 saat içinde bulabilecek araştırma şirketleri var ellerinde. ‘Bu seçimler, AKP adayı ile mi yoksa MHP adayı ile mi alınır?’ sorusunun cevabını bulsunlar bana söylesinler.”