Cumhur İttifakı’nda KDV çatlağı

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 4:07 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 4:07 pm

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici‘den KDV çıkışı geldi. Destici yapılan düzenlemelerin geçici olduğuna dikkat çekerek, faizlerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı KDV indirimlerine ilişkin “Bunlar kalıcı çözüm müdür? Değildir. Kalıcı çözüm, enflasyonun aşağı düşürülmesi, faizlerin aşağı düşürülmesi ve TL’nin yabancı paranın karşısında değer kazanmasıyla işler rayına girer” dedi.

“BİR NEBZE OLSUN RAHATLAYACAK”

İzmit ilçesindeki bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Destici, Erdoğan’ın dün açıkladığı KDV indirimlerine ilişkin dikkat çeken ifadelerde bulundu.
Destici şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımız gıdadan temizlik ürünlerine, konuttan sağlık ürünlerine kadar pek çok üründe KDV indirimleri başta olmak üzere tarım ürünleri de pek çok indirim yapılacağını açıkladı. Buna karşılık da vatandaşlarımızın serzenişte bulunarak yaptığı kıyaslamalar vardı. Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV, KDV alınıyor ama yat ve kotralardan hem bunların satışında ve akaryakıt kullanımında bunlar yapılmıyor, diye. Dün bir açıklamayla da yat ve kotralar KDV’si yüzde 18’e yükseldiği açıklandı. Gıda ve tarımsal sulamada elektriğin KDV oranlarında daha önce 18’den 8’e düşürülmüştü, bu indirimler bir nebze de olsa vatandaşımızı rahatlatacaktır.”

Mustafa Destici’den CHP’ye tehdit gibi sözler