Cumhur İttifakı’nda ‘ihale’ kavgası… İki genel merkezde de ortalık karıştı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 1:40 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 1:40 pm

AKP ile MHP yerel yönetimleri arasında çıkan bütçe ve ihale kavgası her iki partinin genel merkezini de karıştırdı.

Cumhur İttifakı’nda yerel yönetimlerle ilgili çatlak sesler artıyor. AKP ile ittifak yapan MHP’li belediye başkanları bütçeden yeterli destek alamadığını MHP genel merkezine bildirirken, yerelde ise AKP’li işadamlarının MHP’den ihale alamadığı yönündeki iddiaları ittifakta kavgaya sebep oldu. Söz konusu durum “ittifakta bütçe ve ihale kavgası başladı” yorumlarına neden oldu.

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre; 31 Mart yerel seçimlerine Cumhur İttifakı adı altında birçok büyükşehir ve ilde tek aday çıkaran AKP ve MHP’de seçim sonrasında rahatsızlık artıyor.

Cumhur İttifakında tweet depremi! İşte MHP’nin silmeyi unuttuğu 15 Temmuz mesajı

AKP ve MHP’li belediye meclis üyeleri arasındaki gerginlik her gün daha fazla tırmanırken, MHP’li belediye başkanları ittifak yaptıkları iktidardan yeterli bütçe desteği almadığı konusunda rahatsız! Söz konusu durumla ilgili AKP’li işadamları da ittifak yaptıkları MHP’li belediyelerden ihale alamadığına dert yakınıyor.

‘GENEL MERKEZLERDE KRİZ’

Cumhur İttifakı’nın kazandığı belediyelerde bütçe ve ihale kavgası genel merkezlere intikal etti. İttifakla MHP’nin kazandığı belediyelerde bütçe sıkıntısının yaşanmasının ardından iktidar partisi AKP’den istenilen destek ‘tasarruf’ denilerek ret edildi. MHP’li belediye başkanları söz konusu durumu genel merkezlerine bildirirken, AKP’li yöneticilerle görüşen MHP’li yöneticiler, desteğin neden verilmediğini sordu. AKP’li yöneticiler, yeterli desteğin verildiği, söz konusu bu dönemde belediyelere daha fazla desteğin verilemeyeceği iletildi. İttifakta krize neden olan ‘bütçe isteği’ iki parti yöneticileri arasında gerginliğe neden oldu.

‘İHALE KAVGASI’

Genel merkezlerde bütçe gerginliği yaşanırken, yerelde de tansiyon her geçen gün yükseliyor. AKP’li ve MHP’li belediye meclis üyeleriyle belediye başkanları arasında sert polemikler yaşanıyor. Belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri arasında kavga devam ederken, AKP’li işadamları da MHP’li belediyelerden ihale alamaması kavganın boyutunu artırdı. Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AKP ve MHP arasında yerelde devam eden sert rüzgârlar “yerelde ittifak çatlıyor” yorumlarına neden oldu.