AKP ile ipleri kopardı! YRP İstanbul’da aday çıkaracak! İşte öne çıkan iki isim

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 6:33 am - Güncelleme: 12 Ocak 2024 Cuma 10:09 am

Yeniden Refah Partisi (YRP) ve AKP arasındaki ipler koptu! YKP, ‘Kanal İstanbul nedeniyle Murat Kurum’a rest çekti. YRP’nin, İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan ya da Elif Erbakan’ın aday göstereceği iddia edildi.

AKP’nin İBB adaylığı için Murat Kurum’u açıklamasının ardından gözler Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) çevrildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal yerel seçimlerde AKP ile iş birliği, “Verilen sözler tutulmadı” dedi. Aydal, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum için de, ” Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu sebep bile Murat Kurum’un İBB başkanı olmaması için yeterlidir” sözlerini kullandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan bugün partisinin İstanbul’daki genel merkezinde bir toplantı yapacağı iddia edildi.

İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI İDDİASI

Yeniden Refah Partisi ve AKP arasındaki ipler koptu! Murat Kurum’a rest

Kurum’un teşkilat geçmişi olmaması nedeniyle YRP tarafından desteklenmek istenmediği iddia edildi. Teşkilatlar bugünkü toplantıda, İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan ya da Elif Erbakan’ın aday olmasını istediklerini Erbakan’a iletecek.

RANDEVU İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Kurum’un YRP’yi ikna etmek için 9 Ocak’ta randevu aldığı, ancak partililerin “ittifak görüşmeleri nihayete ermediği” gerekçesiyle Kurum’un randevusunu iptal ettiği söylendi.

Yeniden Refah Partisi 6 adayını daha açıkladı! Erbakan’dan Cumhur İttifakı çıkışı

 

Kaynak: TELE1