Çelebi 5 bin paylaşımını sildi: Ben değil ağabeyim temizledi

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 9:40 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 3:22 pm

AKP’ye katılacağı iddia edilen bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi‘nin 30 günde 5 bine yakın Twitter paylaşımını sildi. Çelebi söz konusu tweet’lerin ‘ağabeyi tarafından atıldığı için yine ağabeyince silindiğini’ iddia etti.

CHP’den istifa ederek Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi’ne katılan daha sonra oradan da istifa ederek bağımsız Milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye üye olacağı iddia ediliyor.

Çelebi, Twitter hesabından “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim”, “Kumpas davaları yeniden açacağım diyen Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecektir”, “Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da direnmese hepimiz katledilmiştik” mesajları paylaşmıştı.

Serbestiyet’ten Onur Erkan’ın haberine göre Çelebi, Twitter’da bir taraftan AKP’ye yakınlık gösteren paylaşımlar yaparken diğer taraftan AKP aleyhindeki eski paylaşımlarını kaldırıyor.

Sosyal medya hesaplarıyla ilgili istatistikler paylaşan Social Blade’e göre Çelebi son 30 gün içinde 5 bine yakın tweet sildi.

Mehmet Ali Çelebi AKP’ye göz kırptı

ATATÜRK VE ‘FESLİ KADİR’ PAYLAŞIMLARI

Çelebi’nin sildiği tweetler arasında geçen sene Ayasofya’da yaptığı konuşması Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmekle suçlanan imam Mustafa Demirkan’a tepki gösterdiği paylaşımı da var. Çelebi’nin “Kurtardığı vatanda, kurduğu diyanetten maaş alıp Atatürk’e lanet okuyan cahil adam! Bilmez misin verdiği Milli Mücadele ile ezanlar yankılanır bu diyarlarda” mesajı o tarihlerde birçok habere konu olmuştu. Çelebi’nin sildiği tweetler arasında Kadir Mısıroğlu aleyhinde bir video da var.

‘BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR’ PAYLAŞIMI

Çelebi’nin sildiği bir başka tweet ise Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde paylaştığı “Berkin Elvan ölümsüzdür. Bir yıl da geçse bin yıl da geçse onun adı bu topraklarda yankılanacak” mesajı.

‘TWEET’LERİ AĞABEYİM ATTIĞI İÇİN TEMİZLEMESİNİ İSTEDİM’

Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Çelebi, tweet’leri ‘ağabeyinin’ sildiğini belirtti ve şöyle yazdı: “Twitter hesabım açılma 2012. 2015 yılına kadar tweet atmam mümkün değil. Çünkü görevdeki subayım. Ayrılmam 2015. 2013-2014 cezaevindeyim. Atamam. 2015-2017 uçak kursundayım. Görüldüğü üzere hesabı aktif yöneten ağabeyimden kendi attığı tweetlerini temizlemesini istedim.”

Mehmet Ali Çelebi ‘Cumhur İttifakı daha fazla güven veriyor’ dedi

AKP’den Mehmet Ali Çelebi’ye destek

Şahan Gökbakar’dan Mehmet Ali Çelebi’ye sert tepki! “Bu dolandırıcılık”