Cumartesi Annelerinin 800’üncü anmasında utanç manzarası

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2020 Cumartesi 2:09 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2020 Cumartesi 2:10 pm

Tüm baskı ve şiddete rağmen 800 haftadır gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakma eylemine polis sert müdahalede bulundu. Karanfil bırakmak isteyen Hanife Yıldız’a polis yerlerde sürükleyerek engel oldu

Cumartesi Anneleri, tam 800 haftadır gözaltında kaybedilen evlatlarını arıyor. 800. haftada karanfil bırakmak isteyen Yıldız, çevredekilerin “Kalp krizi geçirecek, bırakın” tepkileri arasında polislerce sürüklenerek alandan uzaklaştırıldı

800. haftada yasaklı Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne polis müdahale etti. Hanife Yıldız’ı darp eden polis, aralarında Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak’ın ve Yaşar Aktaş gözaltına aldı.

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın ağabeyleri Hüseyin Ocak, Ali Ocak ve İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, kısa bir açıklama yaptı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Ocak ailesi, gözaltında kayıplara karşı mücadelede simgeleşen Galatasaray Meydanı’nda 800. hafta eylemini yapmak için İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı ile görüşme yaptıklarını söyledi. Görüşmede, ailelerin alana girmesine ve çiçek bırakmasına izin verileceğinin kendilerine iletildiği söylendi ancak buna rağmen polislerin çiçek bırakmaya izin vermediğini kaydetti.

Hasan Karakoç engellemeyi protesto etti. Karakoç, “Galatasaray Meydanı’ndan da kayıplarımızı aramaktan da faillerden hesap sormaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir güç bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek” sözleriyle tepki gösterdi.
Hasan Karakoç, konuşmasına devam ederken, polis bir kez daha müdahale etti. Hasan Karakoç gözaltına alındı.

AÇIKLAMAYI BULDAN VE SANCAR OKUDU

Ailelerin alana girmesine izin verilmemesi üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç da Galatasaray Meydanı’ndaki barikatın önüne geldi.