Cumartesi Anneleri duruşması öncesi polis müdahalesi! Darbedilerek gözaltına alınan Alper Taş serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 21 Eylül 2022 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2022 Çarşamba 8:17 pm

Cumartesi Anneleri davasının bugün görülen 5. duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapılmak istendi. Açıklamaya izin vermeyen polis ekipleri SOL Partili Alper Taş’ı gözaltına aldı. Cumartesi Anneleri davasının karar duruşması ise 3 Şubat’a ertelendi.

Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta buluşmasına katıldıkları için, aralarında kayıp yakınları, hak savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu 46 kişinin yargılandığı davanın 5. duruşması bugün saat 13.30’da görüldü. Duruşmayı izlemek üzere Çağlayan’a gidenlere polis müdahale etti. SOL Partili Alper Taş gözaltına alındı.

Polis müdahalesinde Alper Taş’ın yanı sıra, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve avukat Meriç Eyüpoğlu’nun yanı sıra çok sayıda yurttaş gözaltına alındı.

Gözaltına alınan diğer isimler ise şöyle:

Efkan Bolaç, Yalçın Köse, Uğur Tuncer, Murat Akbaş, Leman Yurtseven, Gülseren Yoleri, Cihan (soyadı öğrenilemedi) Ümit Sezer, Nevroz Tosun, Burcu Bingöllü

Gözaltına alınan isimlerin Çağlayan Polis Merkezi’ne götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta buluşmasına katıldıkları için, aralarında kayıp yakınları, hak savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu 46 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması 3 Şubat tarihine ertelendi.

ALPER TAŞ SERBEST BIRAKILDI! “BU YASAKLARLA TÜRKİYE’NİN BİR GELECEĞİ YOK”

Dokuzsekiz’den Fatoş Erdoğan’ın haberine göre Alper Taş serbest bırakıldı. Taş, serbest bırakıldıktan hemen sonra şunları dile getirdi:

“Bugün sabah Ekrem İmamoğlu davasına katılmak için adliyeye gittik. İçeri alınmadık. Sonra Cumartesi Annelerin mahkemesin katılalım dedik yine yasak. Yasağın bir nedeni yok. Toplanmamız ve ifade özgürlüğümüz elimizden alındı. Bu sefer adliyeye giderken binaya tek tek girmemizi istediler. Koyun gibi. İtiraz ettik. Bizi de darbederek gözaltına aldılar. Ama bu yasaklar yıkıp sökmek lazım. Bu yasaklarla Türkiye’nin bir geleceği yok. Mücadelemiz, yasaklara karşı özgür demokratik bir Türkiye için.”

 

Cumartesi Anneleri’ne polis müdahalesi: 14 gözaltı