Cumartesi Anneleri beş yıl sonra Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2023 Cumartesi 1:21 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi 1:21 pm

Yıllardır maruz kaldıkları polis müdahalesi nedeniyle Galatasaray Meydanı’ndaki açıklamalarını yapamayan Cumartesi Anneleri yıllar sonra ilk kez basın açıklaması gerçekleştirdi. Kayıpların yakınları, açıklamanın ardından ellerindeki karanfilleri meydana bıraktı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek için 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 972’nci haftada basın açıklaması yaptı. 5 yıldır polis tarafından engellenen ve gözaltına alınan kayıp yakınlarına bu defa polis müdahale etmedi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, 700’ncü haftadan bu yana Galatasaray meydanındaki oturma eylemleri yasaklanan ve darbedilerek gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ile ilgili “Cumartesi Anneleri’nin yaşadığı mağduriyettir. En kısa zamanda sürede çözüm üreteceğiz. Bu hafta gördünüz gözaltı yapmadık” demişti.

Cumartesi Anneleri’nin açıklamasında Bakan Yerlikaya’ya yanıt olarak şunlar söylendi:

“Sayın Bakan, sizden talebimiz açık ve net: mevcut iki AYM kararı bizim Galatasaray yasağına ilişkin sorunumuzun nasıl çözüleceğini detaylarıyla açıklıyor. Bu iki kararın gereğini yerine getirmenizi ve ziyaret edecek bir mezarları olmayan bizlerin Galatasaray’a yüklediğimiz derin anlama saygı göstererek Galatasaray yasağına son vermenizi bekliyoruz.”

Ali Yerlikaya’dan ‘Cumartesi Anneleri’ sorusuna yanıt!