‘Cudi Dağı’ndaki binlerce ağacı AKP’li vekilin babası kestirdi’ iddiası

Yayın tarihi: 6 Haziran 2021 Pazar 10:47 am - Güncelleme: 6 Haziran 2021 Pazar 10:48 am

CHP Şırnak İl Başkanı Cangir Bilin, Cudi Dağı’nda binlerce ağacın maden ocakları için kesildiğini ifade etti. Bilin, bu katliamın AKP’li vekilin babası Süleyman Bölünmez tarafından yapıldığını söyledi.

CHP’li Bilin, Şırnak Cudi Dağı’ndaki binlerce meşe ağacının kömür ocaklarının açılması için kesildiğini, maden ocaklarının da kaçak işletildiğini söyledi. Maden ocakları işletiminin AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın babası Mardin bağımsız eski milletvekili Süleyman Bölünmez tarafından yapıldığını ifade etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, Süleyman Bölünmez akaryakıt kaçakçılığından hüküm giydikten sonra maden işine girmiş. CHP’li Bilin, konuya ilişkin şunları söyledi:

Cudi Dağı eteklerinde meşe ağaçları var çok yüksek sayıda ağaçların kesildiği doğrudur. Benim gördüğüm 100 kamyondan fazla ağacın kesildiğini gördüm. Orada kömür ocakları açılıyor ve birçoğu kaçak olarak işletiliyor. Bu işi yapan kişide AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez’in babası Mardin eski bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez’dir. Süleyman Bölünmez’in Şırnak’ta ve Silopi’de ekipleri var. Kömür ocaklarının açılması, maden arama, baraj yapımı ve yol çalışmalarından dolayı binlerce ağacın kesilmesine devlet göz yumuyor.

Bu kesimlerle ilgili ne Orman Bölge Müdürlüğündeki yetkililer nede başka bir yetkili bir kez dahi rapor tutmamış. Cudi Dağı’ndaki meşe ağaçlarının yüzde 90’nını maden şirketi işletenler tarafından kesiliyor.

Bu maden ocakları bölgemize çok büyük zarar verdi. Maden ocaklarından çıkan duman o kadar yoğun ki bu da doğaya ve insanlara çok büyük zarar veriyor. Ağaç kesimleriyle ilgili şikayetlerde oldu ama maalesef herhangi bir sonuç alınamadı.