Cübbeli ile Saadet Partisi arasında ‘İsrail’ polemiği

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 12:29 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 12:30 pm

Milli Gazete, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın sözlerine tepki gösteren Ahmet Mahmut Ünlü’yü manşetine taşıdı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ile ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü arasındaki ‘İsrail ile normalleşme ilişkileri’ polemiği Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete’nin manşetine taşındı. Gazetenin manşetinde Ünlü’den “Hem İsrail’e hem ‘normalleşme’ çabalarına göz kırptı” ifadeleriyle bahsedildi.

“İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR, TEHDİTTİR”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ile normalleşme ilişkilerinin kurulacağına yönelik sözlerine tepki göstermişti. Karaduman Erdoğan’ın Meclis’te yaptığı konuşmayı eleştirerek, “İsrail’le yapılacak herhangi bir anlaşma; toprakları gasp edilen, evleri yağmalanan mazlum Filistin halkı özelinde bütün Müslümanlara ihanettir. İsrail bir terör devletidir ve coğrafyamız için en büyük tehdittir” demişti.

Cübbeli ise Karaduman’ın bu sözlerine, “Dinime küfreden Müslüman olsa. Abdulkadir Karaduman namındaki Saadet vekili İsrail’le barışmanın tehlikeli olacağından bahsediyor. Biz de buna katılıyoruz ama Saadet’in HDP ile birlikteliği ne anlama geliyor. HDP ve PKK’nın arkası Siyonizm’e dayanmıyor mu, kimi kandırıyorsunuz! Bu millet sizin hamasi nutuklarınıza aldanacak kadar saf değildir! Bu milleti saf mı sanıyorsunuz?” ifadeleriyle yanıt vermişti.

MİLLİ GAZETE’DEN CÜBBELİ’YE TEPKİ

İkili arasındaki polemik Milli Gazete‘nin manşetinde yer aldı. Gazete “Karaduman, Siyonist’e vurdu, ses ‘başka yer’den geldi!” başlığını kullanarak, Cübbeli Ahmet’e tepki gösterdi. Cübbeli Ahmet’in Abdulkadir Karaduman’a verdiği yanıt için, “seviyesiz bir tweet’le ‘vazifesini’ ifa etti” diyen Milli Gazete, haberinde, “İsmailağa cemaatini temsil etmeyen ve ‘kerameti kendinden menkul’ çıkışlarda bulunan Ahmet Mahmut Ünlü’nün son çıkışı, kamuoyunda tepki çeken Herzog’un ziyaretini meşrulaştırma olarak değerlendirildi” ifadelerini kullandı.

Gazetenin manşeti şu şekilde:

 

 

Cübbeli’den hayrete düşüren vaaz! “Havva anamız kocasına hıyanet etti”