‘Cübbeli Ahmet’ten canlı yayında ‘iç savaş’ uyarısı

Yayın tarihi: 10 Eylül 2020 Perşembe 10:38 am - Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe 10:40 am

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Selefilerin iç savaşa hazırlandığını iddia etti.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Uşşaki tarikatı lideri ‘Fatih Nurullah‘ın dergâhında 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmesi cemaat-tarikat tartışmalarını şiddetlendirirken, İsmailağa Cemaati’nin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk’ten Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu. Ünlü, programda son dönemde Türkiye’de artan selefi akımlara ve bunların dernekleşme faaliyetlerine dikkat çekip “iç savaş” uyarısı yaptı.

Cübbeli ile Uşşaki lideri Nurullah birbirine girdi! ‘Dinsiz, müptezel’ hakaretler havada uçuştu

“İÇ SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR”

Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü, “Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye cihatilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Tecavüzcü şeyh, dergahını bakın nasıl büyütmüş!

FATİH NURULLAH AÇIKLAMASI

‘Cübbeli Ahmet’, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban ile ilgili “Bu Nurullah gibi birini 3 sene önce deşifre ettim. Bayağı deşifre ettiklerim oldu. Benim kadar risk alan yok” dedi.

Ünlü, “Ben çok itikatlı bir insanım, hürmet ederim. Ama tabii sonradan bana telefon geliyor, bu kişi kızımızı istiyor vs. bu gibi şeyler olunca kefil olamazsın araştırman lazım kimdir, nedir diye. Böyle birkaç olay yaşadım. Bu Nurullah gibi 3 sene önce birini deşifre ettim. Bayağı deşifre ettiklerim oldu. Benim kadar risk alan yok. Artık maldır, candır, ırzdır, böyle şeyler gördüğüm zaman söylüyorum kendime mecbur hissediyorum. Benim tarikatım var, ben Mahmut Efendi’ye bağlıyım ama ben tarikat lideri değilim. Hiçbir vekilliğim de yok. Hoca efendi bana ‘Sen ilimle uğraş evladım’ dedi” ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN: CÜBBELİ HARİKA ÇOCUK

Öte yandan programın son kısmında ise sunucu Ahmet Hakan’ın Ahmet Mahmut Ünlü için övgüler ön plana çıktı. Çok küçükken babası tarafından İsmailağa’ya götürüldüğünü söyleyen Ahmet Hakan, “Orada benden belki 1-2 yaş büyük bir çocuk… Etrafına bir grup toplanmış, onlara anlatıyor. Cübbeli Ahmet… Evet, gözlerimle gördüm yani” dedi. Ahmet Hakan sözlerinin devamında Ünlü’den “Bedri Baykam seküler kesimin harika çocuğu ya hani, İslami kesimin harika çocuğu da Cübbeli Ahmet.” diye bahsetti.