Cübbeli Ahmet darbeyi rüyasına görmüş

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 12:16 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 12:22 pm

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, konuk olduğu bir programda darbe tartışmalarıyla ilgili “6-7 ay önce bir kaç rüya gördüm. Bu rüyalara göre darbe tehlikesi var. Askeri bir darbe” açıklamasında bulundu.

‘Cübbeli Ahmet’ lakabıyla bilinen İsmailağa Cemaati’nin medyatik ismi Ahmet Mahmut Ünlü, iktidar tarafından zorlama yorumlarla gündeme getirilen ‘darbe’ iddiaları hakkında konuştu. Ünlü, “Rüyasını gördüm darbe iddiaları gerçek” dedi.

İnternethaber sitesinde yayın grubunun sahibi olan yandaş isim Hadi Özışık’ın yayınına katılan Ünlü, darbe iddiaları hakkındaki soruya da yanıt verdi.

“RÜYALARA GÖRE DARBE TEHLİKESİ VAR”

6-7 ay önce bir rüya gördüğünü belirten Cübbeli, “Ben bu rüyayı yakın görmedim. Yakın derken var 6-7 ay. Bir kaç rüya gördüm 15 Temmuz’dan sonra. Bu rüyalara göre darbe tehlikesi var. Askeri bir darbe. Ben durduruldum, indirildim, kimlik soruldu. Sokağa çıkma yasağı var. Bu şekilde gördüm. Allah muhafaza buyursun” şeklinde konuştu.

‘İLK RÜYAMDAN SONRA 15 TEMMUZ DARBESİ OLDU’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe söylentilerinden nemalandığı iddialarına katılmayan Cübbeli Ahmet Hoca, şunları söyledi: “Darbe söylentileri var. Ben darbe tehlikesi de var diyorum. Ben rüyalar gördüm var. Üç dört rüyam var ve dört beş yıllık süreç. Benim ilk bir gazetede çıkmıştı bu rüyam. Yedi ay sonra 15 Temmuz oldu. Bu bir gazetede yazıldı. Yedi ay sonra 15 Temmuz oldu. Yazım derken röportaj yapılmıştı benimle.” dedi.

CÜBBELİ’NİN 2015 YILI DARBE RÜYASI

Cübbeli Ahmet Hoca’nın 2015 yılındaki röportajında, ‘Terör olayları başlamadan önce gördüğüm rüyamda şu anda Türkiye’yi yöneten en üst yetkililerin yerine dipçikli askerler geliyordu. Ben bu rüyamdan yola çıkarak önümüzde istenmeyen süreçler yaşanabileceği endişesini taşıyorum. Ben 80’leri yaşadım. Dolayısıyla memlekette kargaşa hakim olduğu zaman askeriye müdahale ediyor. Etmek durumunda kalıyor yani” ifadesini kullanmıştı.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Canan Kaftancıoğlu’na yönelik eleştirilerde de bulunan Cübbeli, “Yalnız şu var yani Canan Kaftancıoğlu, zaten DHKP-C kafasıyla PKK kafasıyla devlete seri katil diyen bir kafa. Darbe olsa ona mı yarayacak sanki? Darbe olsa ona da yaramayacak” ifadelerini kullandı.