Cübbeli ağız değiştirip basını hedef aldı!

Yayın tarihi: 9 Aralık 2022 Cuma 2:47 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2022 Cuma 3:21 pm

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Hiranur Vakfı’ndaki tecavüz skandalıyla ilgili ağız değiştirdi. Ünlü, skandalı haberletiren basın kuruluşlarını hedef aldı.

İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden “Cübbeli Ahmet” adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Youtube kanalı üzerinden “Tarîkat ve Cemaatlerin Her Ferdini Nâmus İftirâlarıyla Zan Altında Bırakanlara Cevabım!” başlıklı bir video ile açıklama yaptı. Açıklamasında daha önce tepki gösterdiği kendi tarikatına bağlı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken 29 yaşındaki müridiyle imam nikahıyla ‘evlendirmesine’ dair Cübbeli bu sefer, “provokasyon” dedi.

Olayı gündeme getiren basın kurumlarını hedef alan Cübbeli, durumu eleştiren ve olayı gün yüzüne çıkartmaya çalışan gazetecileri hedef aldı.

Bu haberleri yapan gazetecilere ve basın kurumlarına dair Cübbeli,”Bir mevzuda haber çıkıyor. Kaynağı ne Cumhuriyet Gazetesi, Sözcü, Halk TV mesela. Burada çalışanlarda dini hassasiyet yok. Haber yapanlarda yok” ifadelerini kullandı. Olayın haberleştirilmesini ve halkın yaşananlara büyük boyutta tepkiler göstermesini “iç savaş çıkartma projeleri deneniyor” şeklinde yorumladı.

Tarikat batağındaki tecavüze ‘Cübbeli Ahmet’ de isyan etti

Cübbeli, sözlerini sürdürdü:

“Ben ilk başta da attığım tweet aynıydı, şimdi de aynı şeyleri konuşuyorum. Doğru nedir? Doğru, delil ister. Şahit ister. Burada gayrimeşruluk, zina, eşcinsellik, tecavüz, taciz var mıdır? Bu gibi konularda yorum yapmak için ya gözünle görmek ister ya da deliller, dört şahitli deliller ister. Bu delillere sahip olmayanların internet haberleriyle hele bir de çarşafı çıkarmış, mini etek giymiş, iki senedir kimlerin elinde olduğu sabit olmayan LGBT’ci, komünist, feminist derneklerin elinde bulunanların laflarıyla Müslüman aileleri zan altında bırakmak Müslümanlar’a yakışmaz. Bunlara katılmak da vebal olur. Onun için yargıya intikal etmiş konular varsa yargıda bunlar delillendirilir. Şahit dinlenir. O şunu mu yapmış, bu bunu mu yapmış? Buna bakılır”

Cübbeli sözlerinin devamında “Ben de diyorum ki kimlerin milletin çocuğunu LGBT’ye alıştırmaya, eşcinselliğe alıştırmaya, tacize tecavüze hangi vakıftaysa, camideyse, neredeyse ama parti binasındaysa, hangi kurum kuruluşta böyle namussuzluklara alet olan varsa haysiyetsizdir, şerefsizdir. Ben adam ayırmadan toptanına gider yapıyorum” diyerek kendisine gelecek olası tepkilerden kaçınmaya çalıştı.

BÖYLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Cübbeli, olayla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“O olayın aslını bilmiyorum. Benim yaklaşık 15 yıldır görüşmediğim kişinin yaptığı belirtilen konu mahkemeye intikal etmiş. Ne olmuş, ne olmamış şimdi mahkemeye intikal ettiği için mevzuyu da bilmiyorum. 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu? Ne İslam’da, ne dinde, ne Kur’an’da böyle bir şey olmaz.

Ama hani Anadolu’da ‘Beşik kertmesi’ olayı vardır. Bu, ergenliğe erdikten sonra 14- 15 yaşına gelir. O nikah ya devam eder ya da etmez. Evlilik öyle 6 yaşında olacak işler değil. Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor. Bunlar dinimize çok büyük zarar veriyor”