Crew Dragon uzaya turist taşıyacak

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2020 Pazar 4:30 pm

İki ay önce, 9 seneden sonra ilk defa Amerikalı astronotları yeniden ABD toprakları üzerinden uzaya çıkaran uzay gemisi SpaceX Crew Dragon astronotları şimdi de indirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 2 ay geçiren Bob Behnken ve Doug Hurley, 2 Ağustos’ta aynı gemiyle dünyaya geri dönecek. Bu büyük önem taşıyan bir görev çünkü CrewDragon ’un astronotları uzaya çıkardığı gibi, sağlıklı şekilde geri döndürebilmesi de hayati önem taşıyor. Astronotlar ilk defa Crew Dragon ile uzaydan dünyaya giriş yapma deneyimi yaşayacaklar.

Crew Dragon

30 Mayıs’tan beri uzayda olan Astronotların sağlıklı şekilde dünyaya dönmesiyle Crew Dragon’un Demo2 görevi de başarıyla tamamlanmış olacak. Bundan sonraki aşama ise Crew Dragon ile düzenli olarak uzaya astronot gönderip indirmek. Ayrıca, SpaceX bu aşamadan sonra, uzaya turist taşıma planlarını da resmen hayata geçirmiş olacak.

Muhtemelen yüz bin dolarlar seviyesinde bilet ücreti ödeyerek, Crew Dragon uzay gemisi ile dünyadan havalanacak turistler; dünya yörüngesinde birkaç tur atıp Instagram için selfiler çektikten sonra dünyaya geri dönecekler. SpaceX’in, talebe göre,  bu tür gezileri, hergün birkaç kez uçuş yapacak şekilde bile organize edebileceği düşünülüyor.

Peki sizce, evlendikten sonra gelinlik ve damatlıkla hatıra fotoğrafı çektirmek isteyecek çiftler SpaceX’in uzay gezilerine akın edebilirler mi? Veya Türkiye’den bu gezilere kaç mutlu çiftimiz aday olarak, gelinlikli uzay fotoğrafı çektirmek için ülkenin milyon dolarlarını Elon Musk’ın banka hesabına transfer etmeye kalkabilirler? Devlet, uzayda gelinlikli hatıra fotoğrafı çekmek isteyecek çiftlere vergi koymalı mı? Bu konuları tartışmanın zamanı geliyor olabilir.

Termal kameralı akıllı telefon Cat S62 Pro