Crakers Pizza çalışanlarının mücadelesi sonuç aldı: İşveren söz verdi

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 10:46 am - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 10:47 am

Maaşlarını alamadıkları için örgütlenerek eylem kararı alan Crakers Pizza işçileri, marka yetkililerinden ödeme sözü aldıklarını açıkladılar.

Crakers Pizza’da çalışan ve Eylül 2020’den bu yana maaşını alamayan Gülistan isimli işçinin bir hafta önce sesini duyurmak için sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Gülistan’ın paylaşımıyla Crakers Pizza’dan sistemli bir şekilde hak gaspına uğrayanların olduğu ortaya çıktı. Gülistan’ın paylaşımı sonrası çok sayıda Crakers Pizza çalışanı aylardır maaşlarını alamadıklarını duyurdu.

İşçi Kadın Meclisleri Crakers Pizza Komisyonu koordinasyonunda, haklarını alamadıkları için bir dayanışma başlatan işçilerin bir hafta süren mücadelesi neticesinde Crakers Pizza marka yetkilileri, uzlaşma ve alacakları ödeme talebinde bulundu.

Crakers Pizza marka yetkililerinden ödeme sözü aldıklarını açıklayan işçiler adına İşçi Kadın Meclisleri’nden şu açıklama yapıldı: “Değerli basın emekçileri, işçi arkadaşlarım, mücadele arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada Crakers Pizza işçisi arkadaşlarımızın maruz bırakıldığı hak gaspları sebebiyle bir araya geldik. Aşina olduğumuz patron zulümlerinden bir tanesi ile daha karşı karşıya geldik bu hafta. 2020 Eylül ayında Crakers Pizza’da çalışan, üzerinden aylar geçmesine rağmen maaşını alamayan arkadaşımız Gülistan’ın bir hafta önce yaptığı bir sosyal medya paylaşımı ile birlikte bu sistemli hak gasplarından haberdar olduk. Patronlar, sermayelerini bir kere daha işçinin emeğini sömürerek büyütmüş, hep birlikte gördük.

Hakkı olan için aylarca mücadele etmekten vazgeçmeyen arkadaşımıza en sonunda elinden ne geliyorsa yap deme cüretini gösterdiler. Patronların bu cümleleri kurarken neye güvendiklerini iyi biliyoruz. Bir işçi kadının tek başına, bıkmadan usanmadan, yılmadan sürdürdüğü mücadelesini küçümsediler. Onu yalnız, güçsüz zannettiler. İşçilerin emeklerinin karşılığını vermemeyi onlara reva, kendilerine hak gördüler. Ancak ne Gülistan, ne de başka bir işçi arkadaşımız yalnız değil. Bugün burada oluşumuzla da bunu kanıtlıyoruz. Bir hafta önce Gülistan’ın ‘Elimden paylaşmak geliyor’ diyerek attığı bir tweet’le tek tek maaşlarına, mesai ücretlerine, kıdem tazminatlarına el konulan pek çok Crakers Pizza işçisi bu çağrıya karşılık verdi, ‘Ben de varım’ dedi. 5 Crakers Pizza işçisi arkadaşımız da aramızda.

İşçiler bir araya geliyor, işçiler örgütleniyor, işçiler sendikalaşıyor, işçiler mücadele ediyor. İşçinin hakkının hiç edildiği, yapılan haksızlıkların, çalınan alın terinin, sömürülen emeğin hasıraltı edildiği devir bitti artık. Vakit, mücadele vaktidir sevgili arkadaşlarım. Yan yana, omuz omuza mücadele etmenin vaktidir bugün.

Bir haftada işçi arkadaşlarımızla birlikte büyüttüğümüz bizi burada bir araya getiren mücadelemiz neticesinde Crakers Pizza marka yetkilileri, dün uzlaşma ve alacakları ödeme talebi ile bize ulaştılar. İşçilerin haklarını ödemeyi kabul ettiklerini belirttiler. İşçi arkadaşlarımızın alacaklarının ödeneceği sözünü almış bulunuyoruz. Görüşmeler en kısa sürede başlayacak ve işçi arkadaşlarımızın da bulunduğu masalarda gerçekleştirilecek. Bunu da bugün burada sizlerin nezdinde tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Bu kabul işçi arkadaşlarımızın inancıyla, örgütlülüğümüzle, mücadelemizle kazanılmıştır. Sanılmasın ki burada bırakıyoruz. Her bir işçi arkadaşımız hakkı olan son kuruşu alana kadar bu mücadelede birlikteyiz. Bugün nasıl buradaysak, yarın da görüşmelerde olacağız. Hiçbir işçi arkadaşımız, hiçbir Crakers Pizza işçisi arkadaşımız asla yalnız yürümeyecek!”