Cozur ailesinin engelli kızları 3 senedir dışarıya çıkamıyor

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 9:22 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 9:22 pm

Milyonlarca geçinemeyen insanlardan sadece bir tanesi 60 yaşındaki apartman görevlisi Satılmış Cozur… Bir göz oda evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Cozur ailesi geçim mücadelelerini Tele1’e anlattı. Baba Cozur, evlatlarının isteklerini yerine getiremediklerinden yakınarak  “Geceleri gözüme uyku girmiyor, ağlıyorum” dedi.

Türkiye’deki yoksulluk giderek derinleşiyor. O örneklerden birisi de 60 yaşındaki apartman görevlisi Satılmış Cozur… Cozur ailesi bir göz oda evde, engelli kızlarıyla Melek ve diğer 3 çocuğuyla birlikte yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Evlerindeki buzdolabını komşuların yardımıyla doldurduğunu söyleyen baba Cozur, “Ben 60 yaşındayım. Nasıl yaşadığımı hatırlamıyorum. Ben geceleri yatarken ağlıyorum. Çocuklarıma göstermiyorum gözyaşlarımı ama yatağın içinde ağlıyorum.” diyerek yaşadıklarını anlattı.

“SIRTIMDA TAŞIRIM”

40 senelik evliliklerinden 4 çocuğa sahip olan Cozur ailesinin bir de Melek adında engelli bir kızları var. Yanlış tedavi nedeniyle engelli olarak hayatını sürdüren Melek’e doktorlar beyin daralması tanısı koydu. Tedavisinde kullanılması gereken ilaç 2 buçuk ayda bir 6 adet alınması gerekiyor, tanesi ise 400 lira… Anne Gülsüm Cozur “Fizik tedavi görüyordu. Üçüncü kata sırtımda taşıyordum. Yine taşırım”  diye bahsettiği kızı Melek’in dışarıya çıkması için gereken tekerlekli sandalyenin bozulduğunu da söyledi. Üç senedir dışarıya çıkamayan Melek’in tedavisi için gereken para, doların bir yükselip bir artması nedeniyle oldukça pahalıya geliyor.

Geçinemeyen vatandaş: Eşim koah, ben tansiyon hastasıyım, ilaç yerine limon içiyorum