‘Covidsiz cennet’te vaka patlaması! Korona hastası sağlıkçılar göreve çağrıldı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 5:50 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 5:53 pm

‘Covidsiz cennet’ olarak adlandırılan Marshall Adaları’nda ilk vaka görüldü, başkent Majuro’da vaka sayısı cumadan itibaren iki katına çıktı. Ülkede okullar kapatıldı, testi pozitif çıkan sağlıkçılar işe çağrıldı.

Dünya basınında ‘Covidsiz cennet’ olarak adlandırılan Marshall Adaları’nda ilk yerel kaynaklı virüsün kaydedilmesinin ardından ülkenin başkenti Majuro’da vaka sayısı cumadan itibaren iki katına çıktı. Ülkede “sağlık krizi” baş gösterdi, personel yetersizliği sebebiyle testi pozitif çıkan sağlıkçılar işe çağrıldı.

Koronavirüs geçirenlerde ‘Uzun Covid-19’ sendromu! İşte belirtiler

TEST YAPTIRANLARIN YÜZDE 75’İ POZİTİF

Covid-19 salgınının başından bu yana salgında ilk kez “büyük dalga” ile karşı karşıya gelen, nüfusu 59 bin olan ve Ekim 2020’ye kadar hiçbir Covid-19 vakasının tespit edilmediği ülkenin Sağlık Bakanı Jack Neithendal “Test yaptıranların yüzde 75’inin sonucu pozitif çıkıyor. Bu çok yüksek bir oran” dedi.

Ülkede çok sayıda sağlık çalışanının testinin pozitif çıktığına dikkati çeken Neithendal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada personel yetersizliği sebebiyle bu çalışanların bazılarını işe çağırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Abdullah Gül Covid-19’a yakalandı

OKULLAR KAPATILDI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Okulların kapatıldığı duyurulan ülkede, Yeni Zelenda Radyosunun (RNZ) haberine göre, sokağa çıkma yasağı getirilmemesine rağmen halkın evde kalmayı tercih ettiği gözlendi.

Ülkede 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, vaka sayısının 3 bini aştığı ve 7 kişinin ise hastanede yattığı belirtildi.

Biden’ın Covid-19 testi negatife döndü

ÜLKENİN YÜZDE 70’İ AŞILI

Nüfusunun yüzde 70’inin aşılı olduğu ülke, salgın başladığında sınırlarını ilk kapatan ülkeler arasında yer almıştı.

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19’u salgın ilan etmeden sınırlarını kapatan ülkede ilk Covid-19 vakasının Ekim 2020’de ABD’li turistlerde görüldüğü ve yerel kaynaklı vakaya rastlanmadığı belirtilmişti.​​​​​​​