Covid-19 testi pozitif çıkan memurun isyanı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 2:15 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 2:17 pm

İsminin açıklanmasını istemeyen bir memur, 5 gün önce Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve ilacının hala kendisini ulaştırılmadığını belirterek, “184 milleti oyalamak için açılmış. Arkadaş bir ilaç ulaştırmak bu kadar mı zor?” diye sordu.

Yaşadığı mağduriyeti TELE1’e yazan devlet memuru, 5 gün önce 300 TL’ye yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen ilacının hala kendisini ulaştırılmadığını yazdı.

Covid-19 için kurulan SABİM 184 hattının halkı oyalamak için açıldığını söyleyen memur, “Arkadaş bir ilaç ulaştırmak bu kadar mı zor? İlacı yazın bir kağıda eczaneden aldıralım. Kimseyi aramasam ilaç gelmeyecek. Bu işin bir düzeni oluşturulmamış mı? Birinin söylediği diğerini tutmaz mı? Herkes farklı bir şeyler söylüyor” diyerek isyan etti.

‘300 TL TEST ÜCRETİ ÖDEDİM’

Süreçle ilgili aklında soru işaretlerini bulunduğunu anlatan Covid-19 hastası memur, şöyle devam etti:

“14 gün karantinadan sonra test yaptıracak mıyız, yaptırmayacak mıyız? 2 test negatif çıkınca mı normal hayata devam edeceğiz? İlk testi ben kendi cebimden ödedim 300 tl. Yeni test yaptıracaksak yine mi ödeyeceğim? Yani bu halkı hastalıkla baş başa bırakmak. Ne İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, ne Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde telefonlara bakan yok. İlacı kim verecek yada verilmeyecek mi, gerekli mi değil mi? Kimse bir şey bilmiyor. Herkes topu birbirine atıyor. Çivisi çıkmış evet tam anlamıyla çıkmış.