Covid-19 tedavisi gören Başkan Böcek’in son durumuna ilişkin bir açıklama daha

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 1:32 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 4:44 pm

17 Ağustos’tan bu yana koronavirüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için kritik sürecin devam ettiği, son 24 saatte olumsuz bir durum yaşanmadığı açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında olan Başkan Böcek’in bilincinin yerine geldiği, uyarılara tepki verdiği ve uyandırma çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Başhekimliği’nden Başkan Böcek’in sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Alanlarında yetkin klinisyen öğretim üyelerimiz, modern tıbbın tüm imkanlarını kullanarak, hastamızın takibini yoğun ve eksiksiz bir şekilde sürdürmektedir. Hastamızın kritik süreci devam etmekle birlikte son 24 saat içerisinde olumsuz bir gelişme yaşanmamıştır.”

NE OLMUŞTU?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 17 Ağustos’ta koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine özel bir hastanede tedaviye alınmıştı. Durumunun kötüye gitmesi üzerine Böcek, 7 Eylül’de yoğun bakımda uyutulmuştu. Koronavirüs tedavisinin ardından astım rahatsızlığı ve akciğerlerindeki yırtılma nedeniyle tedbir amaçlı uyutulan Başkan Böcek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın isteği üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Sevk edilmeden kısa süre önce entübe işlemi bitirilen Başkan Böcek’e, solunum kaslarındaki rahatsızlık nedeniyle, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi uygulanmıştı. Halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında olan Başkan Böcek’in bilincinin yerine geldiği, uyarılara tepki verdiği ve uyandırma çalışmalarının başladığı öğrenildi.