“Covid-19 salgını, artık aşılanmayanların salgını haline geldi”

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 9:31 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 9:31 pm

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve hastane yatışların çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü belirterek, “ABD’de Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor” dedi.

Koronavirüs salgınına ilişkin son verileri görüşmek üzere toplanan CDC yetkililerinden önemli açıklamalar geldi. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD’de geçtiğimiz hafta vaka sayısının yaklaşık yüzde 70, Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 26 ve hastane başvurularının yüzde 36 arttığını belirtti. Covid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü kaydeden Walensky, “ABD’de Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor” dedi.

Beyaz Saray Covid-19 Koordinatörü Jeff Zients de salgının ağırlıklı olarak aşılanmayanları tehdit ettiğini söyleyerek, aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerdeki yayılma nedeniyle önümüzdeki haftalarda vaka sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.