Covid 19 plastik cerrahi pazarını zirveye taşıdı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 9:29 am - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 8:00 am

Avrupa ve ABD’de plastik cerrahları ilginç bir tespitte bulundu. Covid 19 nedeniyle işlerinin hiç olmadığı kadar artığını iddia ediyorlar. Peki neden?

Covid 19 plastik cerrahi konusundaki talepleri zirveye taşıdı. Ancak bunun nedeni hastalık değil. Zoom nedeniyle kamera karşısında toplantı ve görüşme yapan insanların kendilerini görüp beğenmemesi olarak yorumlanıyor.

Plastik cerrahlarına göre, Zoom gibi video konferans uygulamalarını yoğun olarak kullananlar, kameradaki görüntülerini hiç beğenmeyerek estetik ameliyatı için sıraya giriyor.

Üstelik sadece estetik ameliyatları değil, botox gibi ayakta yapılan işlemlerde de aşırı patlama yaşanıyor. Pek çok insan Zoom gibi uygulamalarda fark ettikleri kırışıklıklar, kaz aykları gibi sorunlar nedeniyle botox yaptırmaya karar vermiş durumda.

Öte yandan, işlerin ofislerden evlere taşınan iş süreçleri nedeniyle insanların iyileşme süreçlerini evde geçirme rahatlığı da insanları estetik ameliyatlara yönlendirdi. İnsanların daha önce iş yerinden izin almakta zorlandığı estetik ameliyatları için fırsatı değerlendirdiği düşünülüyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Zoom videolarında insanların kendilerini görüp artık estetik yaptırma zamanının geldiğine karar vermeleri, pandemi sırasında hastaların yoğunluğuna yetişemeyen sağlık sistemi açısından nasıl değerlendirilebilir?

covid 19 plastik cerrahi

Ameliyathanelerde, yoğun bakımlarda, servislerde yer bulamadıkları için düzgün tedavi alamayıp ölen kaç covid hastasının yerine hastanelerde estetik ameliyatları yapılmış olabilir?

Peki siz, covid 19 riskine rağmen, hastanelere gidip, ameliyata girip plastik operasyonlara girişir miydiniz? Plastik operasyonlar için ameliyatlara koşanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?