Covid-19 Cannes Film Festivali’ni erteletebilir!

Yayın tarihi: 10 Ocak 2021 Pazar 7:44 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 10:06 pm

Dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali ertelenme ile karşı karşıya. Film Festivali yetkilileri, prestijli etkinliğin 2021 baskısı hakkında ne yapacaklarına karar verirken birçok seçeneği değerlendirdiklerini söyledi.

Tarihinde ilk kez geçen yıl ertelenen Cannes Film Festivali’nin yöneticileri bu yıl ne olursa olsun festivali düzenlemek istiyor.

Beyazperde’nin France24’ten aktardığı habere göre, Cannes Film Festivali yetkilileri, prestijli etkinliğin 2021 baskısı hakkında ne yapacaklarına karar verirken birçok seçeneği değerlendirdiklerini söyledi. Bunların en yenisi, tarihi mayıs ortasından haziran ayı sonlarına, hatta temmuz başına kadar itme olasılığını da içeriyor. Bununla birlikte, organizatörler hayranlara etkinliğin “2021’de kesinlikle gerçekleşeceğine” dair güvence veriyor.

TARİH DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ HENÜZ RESMİ DUYURU YAPILMADI

Geçen yıl, Covid, dünya çapındaki ölümcül yürüyüşüne başladığında, Cannes Film Festivali’ndeki organizatörler meydan okuyormuş gibi göründü ve film endüstrisi talep ettiği için olayın gerçekleşeceğini vaat ettiler. Tabii ki olmadı ve bahar şenliği iptal edildi. Şimdi, 2021’e gelindiğinde, organizatörler, Covid aşısı dağıtılmaya başladığından, ama vakalar da artmaya devam ettiğinden, bir gecikme gerekirse takvimde alternatif tarihler olduğunu söylediler. Şimdi, bu ihtimal giderek daha çok gerçekliğe dönüşüyor gibi görünüyor.

Bununla birlikte, Cannes tarih değişikliğiyle ilgili resmi bir duyuru yapmaya hazır gibi görünmüyor. Sundance ve Berlin festivalleri, dijital gösterimler yapacaklar ve Berlin festivali ikiye bölüyor. Cannes organizatörleri, “yılın başında durumu değerlendireceklerini” ve ardından bir karar vereceklerini söylüyorlar. Ancak bu noktada, 2021 Cannes Film Festivali’nin planlanan 11 Mayıs başlangıç ​​tarihinin gerçekleşmesine pek olumlu bakılmıyor.