Çorumlu çiftçi isyan etti! “Ağlanacak durumdayız yine de ekiyoruz”

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 6:27 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 2:23 am

CHP’li Ali Mahir Başarır ve Tufan Köse, çorumlu bir çiftçinin dertlerini dinledi. Ekonomik bunalım sebebiyle isyan eden çiftçi, “Ağlanacak durumdayız yine de ekiyoruz…Her şeyi reis biliyorsa ekonomi kitabını reis yazıyorsa o zaman Maliye Bakanı’na niye maaş veriyoruz? “ dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum’da esnafın, işçinin, çiftçinin ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Başarır ve Köse’nin traktör başında sohbet ettiği bir çiftçi, artan maliyetlerden yakındı. Çorumlu çiftçi, Başarır ve Köse’ye elindeki tarım ilacını göstererek şunları söyledi:

“BENZİNLİK DOLANIYORUZ! BÖYLE BİR ÜLKE VAR MI YA?”

“Geçen sene 175 TL’ye aldığım ilacı bu yıl 450 TL’ye satıyorlar. Traktörün marşına basmaya artık korkar olduk. Traktörün deposu bin 200 TL’ye doluyor. 84 model traktör. Reise sorsanız ‘Altlarında 1 milyonluk traktör var’ der. Bugün bana bir milyon göndersin, bu traktörü kendisine göndereceğim. Benim bankalara milyonlarca borcum var.Benzinliğe gidemiyoruz. Hangi benzinlikte ucuz benzin var diye dolanıyoruz. Böyle bir ülke var mı ya?Ben, 1970 yılından beri çiftçilik yapıyorum, ilk defa bu kadar bataklığa girdiğimizi görüyorum. Şu anda bataktayız, ağlanacak durumdayız ama yine de ekmeye çalışıyoruz.

Koskoca cumhurbaşkanı diyor ki et pahalı ne yapalım? Diyor ki çiftçilere söyleyin inekleri kessin. Ya inekleri kesince süt olmayacak, yağ olmayacak. Böyle bir mantık var mı? Tarım Bakanı’na niye maaş veriyoruz? Her şeyi reis biliyorsa ekonomi kitabını reis yazıyorsa o zaman Maliye Bakanı’na niye maaş veriyoruz?Yırtık tişörtle, delik ayakkabıyla geziyoruz. Ben denizin kenarında yanmadım tarlanın üzerinde yandım.”

 

“İŞÇİMİZİ, ÇİFTÇİMİZİ, EMEKLİMİZİ, MEMURUMUZU AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Çorum esnafından işçisine, pazarcısından çiftçisine kadar herkesin ağır yaşam koşullarına isyan ettiğini söyleyen Başarır ise “Kime dokunsak bin ah işitiyoruz. İşte çiftçimizin hali. Geçen sene aldıkları bir tarımsal ilacı bu yıl 3 katına almak zorundalar. Mazot fiyatı almış başını gidiyor. AKP yönetiminin basiretsiz politikalarıyla her kesimden vatandaş, ayakta kalmak için çırpınıyor. İktidarımızda uygulayacağımız politikalarla işçimizi, çiftçimizi, emeklimizi, memurumuzu ayağa kaldıracağız” dedi.

 

Ali Mahir Başarır’dan 4 milyarlık zarara sert tepki: Bir parça utanın artık