Çorum Müftülüğü çark etti

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 12:58 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 12:59 pm

Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından önceki gün verilen, Kerebi Gazi KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda yapılan iftar yemeği ile ilgili Çorum İl Müftülüğü resmi sitesinden açıklama yaptı.

Sözcü’de yer alan habere göre; Çorum İl Müftülüğü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yönelik olarak zaman zaman İl yöneticileri ve akademisyenlerin davet edilerek, baba ocağı memleketlerinden uzakta olan öğrencilere moral-motivasyon, bilgi ve tecrübe paylaşımı çerçevesinde idare tarafından bazı programlar düzenlenmektedir. Böyle bir program dahilinde İl Müftümüz de iftar etkinliğine davet edilmiş ve uygulamalı eğitim kapsamında üniversitelerde yüz yüze derslere devam eden ve bu yurtlarda (KYK) kalan öğrencilerle bir buluşma gerçekleştirmiştir. Olayın bazı basın yayın organlarında yansıtıldığı gibi İl Müftüsünün öğrencileri toplayarak bir araya getirmesi söz konusu değildir. Kaldı ki orada kalan öğrenciler her gün akşam yemeği için bir araya gelmektedir. Belirtilen tarihteki iftar yemeği de özel olarak düzenlenmiş bir davet değil, KYK’nın her akşam öğrencilere verdiği yemekten ibarettir. Yemek öncesi öğrencilerin Ramazan ayını tebrik eden İl Müftümüz, hediye olarak da öğrencilere kitap takdim etmiş ve program bu haliyle sona ermiştir” ifadelerine yer verildi.

İftar ile ilgili resmi sitesinde “İl müftümüz, KYK’da kalan öğrencilerle iftarda buluştu” başlığıyla yayınladığı bilgi metninde, iftarın 200 öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından verildiği belirtilmişti.

FOTOĞRAF KALKTI

Çorum İl Müftülüğü resmi internet sitesine açıklamayı ekleyen görevliler, toplu iftar yemeğiyle ilgili bilgi metnini ve fotoğraflarını da siteden kaldırdı.