Çorlu tren katliamında ‘adalet isteyen’ ailelere açılan soruşturma tamamlandı: Savcı ceza istedi

Yayın tarihi: 31 Aralık 2019 Salı 4:15 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 4:18 pm

Çorlu tren katliamında yakınlarını kaybeden aile üyelerine ve avukatlara, Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedikleri sırada yaşananlar için açılan soruşturma tamamlandı.

İddianamede, şüpheli sıfatıyla aile üyeleri ve avukatların cezalandırılması talep edilerek, “Emniyet mensuplarınca trafiği açmak ve eylem yapan şahısları yolun karşı tarafına geçirmek amacıyla barikat kurulduğu, ancak eylemci şahısların barikat kuran polis memurlarına mukavemeti sonucu müşteki polis memurlarının basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandıkları, … Şüphelilerin, müşteki polis memurlarına mukavemette bulunan grup içerisinde bulundukları, şüphelilerin bu şekilde üzerlerine atılı suçu gerçekleştirdikleri anlaşılmakla … Şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu talep ve iddia olunur” ifadeleri kullanıldı

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, Devlet Demir Yolları üst yönetimi, siyasiler ve bürokratların da yargılanması talebiyle 12 Haziran’da Anayasa Mahkemesi önünde bir araya gelmişti. Polisin ailelere müdahalesinin ardından katliamda yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in dedesi fenalık geçirmiş, ambulansla alandan götürülmüştü.

Olayın ardından Çorlu tren katliamında çocuklarını kaybeden Mısra Özel Sel ve Hüseyin Şahin’e; anne, babasını kaybeden İsmail Kartal’a ve davanın avukatları Selvi Yüzbaşıoğlu, Gökmen Yeşil ile Mürsel Ünder’e soruşturma açılan soruşturma açılmıştı. Açılan soruşturma tamamlanarak iddianame mahkemeye gönderildi.

Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel kendilerine soruşturmanın tamamlandığını Twitter üzerinden duyurdu. ‘Sosyal Medya paylaşımları’ gerekçe gösterilerek hakkında başka bir soruşturma daha açılan Sel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hakkımda açılan soruşturmanın haricinde; Ankara Anayasa Mahkemesi önünde yaşananlarla ilgili mağdur ailelerden tarafıma, Hüseyin Şahin’e ve İsmail Kartal’a; ayrıca davanın avukatı Selvi Yüzbaşıoğlu, Gökmen Yeşil ve Mürsel Ünder’e dava açılmıştır. İyi seneler Türkiye!”