Çorlu’daki polis şiddetine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 6:30 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 7:57 pm

Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün Çorlu’daki polis şiddetini görüntüleyen kişinin evine girilme anı ile ilgili yeni görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.

Çorlu’daki polis şiddetini görüntüleyen kişinin evine girilme anına ilişkin görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, “Çorlu’daki polis müdahalesinde olayı kamera kaydına alan kişiye ulaşmak ve kaydı sildirmek için dış kapının zorlanmasına ait görüntüler ortaya çıktı.” dedi.

Çorlu’da polis zorbalığı! Evinin bahçesinde oturan yurttaşa polisler şiddet kullandı

POLİS ŞİDDETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan son günlerde çeşitli kentlerde yaşanan kolluk kuvveti şiddeti vakalarını Meclis gündemine taşıdı. Artan polis ve bekçi şiddeti vakalarının araştırılıp sorunun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, “Güvenlik güçleri halkın güvenliğini sağlamak için varken bunun aksine hareket edip, kendi varlığını sorgulatır hale getiriliyor” dedi.

Polis şiddeti hız kesmiyor! Alarmını kapatmak isteyen vatandaş darp edildi

İstanbul’da, Adana’da, Çorlu’da, Güneydoğu ve Doğu illerinde, birçok kentte yaşanan polis veya bekçi şiddeti vakalarını takip ettiklerini ifade eden Aydoğan, “Ülkede yaşanan olayları iktidarın, hatta tüm siyasilerin üsluplarından bağımsız okuyamayız. Toplum müthiş bir baskı altında tutuluyor. İktidar otoriter bir anlayışla gün geçtikçe daha çok zora başvuruyor. Bütün bunlar iktidarın varlığını sürdürme mücadelesinden ileri geliyor. Devletin şefkatli ve kucaklayıcı olması beklenirken gün geçtikçe bu çizgiden uzaklaştığını görüyoruz. Devlet, hukuk kuralları ile vatandaşın güvenliğini, özgürlüğünü, malını, canını korumakla göreviyken bu vakalara kayıtsız kalınması kabul edilemez. Meclis bu duruma müdahil olmalı ve konu araştırılıp sorunu çözme noktasında somut adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.