Çorlu Tren Katliamı’nın tek tutuklusu Mümin Karasu tahliye edildi

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 12:26 am - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 5:27 am

Yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu Tren Katliamı davasında tek tutuklu sanık eski TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu tahliye edildi.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybetti, en az 300 kişi yaralandı.

Maden faciasında yakınlarını kaybedenlere tehdit iddiası!

Katliama ilişkin görülen davada eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu, 10 Ekim’de tutuklandı. Davanın tek tutuklu sanığı olan Karasu’nun tahliye edildiği öğrenildi.

“ALLAH BELASINI VERSİN”

Katliamda ölen 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, Twitter hesabından isyan ettiği tahliye kararını şöyle duyurdu:

“5 yıldır ölüp ölüp dirildiğimiz şu hayatta, tutunduğumuz tek şey adalet oldu.
25 kişinin ölümüne, 5 yıl sonra bir kişiyi zoraki tutukladınız.
Bir sonraki celseye kadar bile sürmedi!
Adaletiniz batsın!
Bu ülkede ölene de kalana da sahip çıkamayan herkesin Allah belasını versin!”

 

SEL’İN DEDESİ ÜÇ YIL ÖNCE İSYAN ETMİŞTİ! “ÇEKİN PİS ELLERİNİZİ”

Oğuz Arda Sel’in dedesi Mehmet Öz, 10 Aralık 2019’da görülen 4. duruşmanın sonunda isyan etmişti. Öz, şunları dile getirmişti:

“9 yaşındaki bir çocuğun ikiye bölünmüş halini görsünler ondan sonra karar versinler. Biz yaşamıyoruz. Nerde adalet? Orta sahadan top çevirdiler. Taa İstanbul’dan geliyoruz aynı şeyler tekrarlandı. Hadi güle güle. Diyoruz ki bilirkişiler bilen kişiler olsun. Bilirkişiler kimin elinde? Rektörün elinde. Rektör kimin elinde? Siyasilerin. Bilirkişilr ne oldu? Kimse bu davaya bakmak istemiyor. Bu neyin davası ya? 25 kişi öldü bu neyin davası. Bu ülkede adalet mekanizması işlemiyor. İnsanlar adalet diyor, insanlar ölüyor. Kimse bakmıyor, herkes önüne bakıyor işine bakıyor. Türk halkının itibarı ne olacak beyler, insanlar ölüyor. Cumhurbaşkanım torununu kucağına alıp seviyorsun. Benim torunum iki parçaydı, çuval gibi diktiler! Beni alın zindana atın. Çekin şu pis ellerinizi adaletin üstünden.”