Çorlu tren katliamının ikinci duruşması bugün: ‘Tüm sorumlular yargılansın’

Yayın tarihi: 10 Eylül 2019 Salı 9:21 am - Güncelleme: 10 Eylül 2019 Salı 9:25 am

Fotoğraf: İleri Haber

Çorlu tren katliamının ardından açılan davanın ikinci duruşması bugün saat 09.00’da Çorlu Kültür Binası’nda görülecek.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın ikinci duruşması bugün 09.00’da görülecek.

Duruşma öncesi, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları basın açıklaması yaptı. Yürüyüş ve açıklamaya, Veli Saçılık, Ahmet Şık, Mustafa Hoş, Can Atalay, Candan Yüceer de katıldı.

‘TÜM SORUMLULAR YARGILANSIN’

Katliamda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel de açıklamada bulundu. Sel, adalet taleplerini yineleyerek şunları kaydetti:

“Bu duruşmayı çok uzun zamandır bekliyoruz. Ne yazık ki ilk duruşmada hiçbir şey beklediğimiz ve hak ettiğimiz gibi olmadı. Gerçekten iyi değiliz. Ama bu adaletin sağlanması ve başka canların yanmaması için ayakta durmak zorundayız. Devlet Demir Yolları ihmalinden kaynaklı olan bu olay sadece yargıda öngördükleri gibi 4 kişiden sorumlu tutulamaz. Bizim en başından beri istediğimiz tüm sorumluların yargılanması oldu.”

NE OLMUŞTU?

8 Temmuz 2018’de Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul’a hareket eden tren, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde raydan çıkarak, devrildi. Kaza sonrası, birçok ihmal ortaya çıkarken, yalnızca 4 kişiye 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 3 Temmuz 2019’da görülen ilk duruşmada, kazada yakınlarını kaybeden aileler yer olmadığı gerekçesiyle salona alınmayarak darp edildi. Suç duyurusu ve dilekçe üzerine mahkeme heyeti davadan çekildiğini açıklayarak, dosyayı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, heyetin davadan çekilme kararını reddetti.